Thursday, December 30, 2010

chaiyok ar harimau malaya..!!! ^^


heLLo2 reaDeR..HuHu.. baGi saLam dLu..eHeM2..aSsaLamuaLaiKum n saLaM seJaHteRe suMe... koRanG pe kaBa ri Ni??... siHaT ka??...kaLo saPew2 raSe mCm naK dMaM keW peW keW...cpT2 mKn uBt K... dnGr naSiHaT doKtoR tiKah nI...heHe..(paSaN pLak aK)...~~ Haa...mLm tDi koRanG meSti tnGok siaRaN LanGsunG boLa kaT tB aN??? yeW la...xpaT g tnGoK kaT saNe Tb poN jaDi La aN... saMe la mCm ak..HaHaHa... keDaI2 maKan n waRuNg2 tePi jaLan 2 peNuH aR.... aLahh...dYeoRg buKaN maKan snGaT poN... juSt naK tngoK boLa jeW kaT c2...HaHa... minUm aiR seGeLaS suDaH.... HaHaHa...suMe peNyoKonG maLaYsia haPpY gLe LaH... teRmaSuK aK...uHuhu... akHiRnYe beRjaYe jUGa maLaYsia baWa baLik piaLa suZuKi 2010... haRiMau maLaYa kaLaHkaN buRunG gaRuDa dGn 4-2.. biLe goL peRtaMe dijaRinGkaN oLeH saFee mLm tDi sUme beRsoRaK aRr... jiRaN uMh aK laGi aR... mCm naK roBoH teMboK uMaH aK dYe menJeRiT... HaHaHa.... taPi penJaGe goL maLaYsia, faHmI meMang xdPt diNaFikaN aR keHeBaTaNnYe... meManG poWeR aR dYe tanGkaP boLa mLm tDi.. kaLo naK iKot aN,,banYaK dah IndoN jaRinG aN goL... aPew2 poN tahniaH buaT suMe peMaiN maLaYsia... meReke suMe maIn dGn sungGuH2 daN haNdaL La... kaLo x,,xKaN meNang aN..HuHU.. buaT heRo maLaYsia moHd saFee moHd saLi daN kHaiRuL faHmi cHe maT... koranG meManG teRbaeK La... koRanG meManG haRaPan neGaRe...!!!!!!! HuHu...k LaH aLL reaDeR.... saMpaI cNi jewP K.. t juMpe laGi..dedaa..^^..


Read More

Wednesday, December 29, 2010

apew nak jadi haa..???


heLLo2 reaDeR...asSaLamuaLaiKum n saLam seJahteRe... beRteMu keMbaLi..HuHu... puKuL bPeW eRk sKunK??...paGi keW maLaM ni??... (goSok2 maTe)..ishh3..daH paGi ruPenYe...HaHa.. waktu2 mCm ni sePaTuTnYe aK nGaH beRguLinG-guLinG aTas kaTiL Ni... taPi kaLi ni aK xraSe nGaNtuK...xtau naPew.. naK kaTe tDo siaNg ne deW.. siaNg poN aK doK on9 Fb JeWp..heK4.. oLeH keRaNe aK xnGanToK n maTe ni maSih FreSh laGi...beK ak sToRy soMetHinG... sometHinG yG maSiH FreSh g di paSaRaN..HaHa... maSih paNas mCm piSanG goRenG kaT tePi jaLan.. nYam2..tiBe2 raSe LaPar La pLak peRuT aK biLe seBuT paSaL piSaNg goRenG...ngee~~ daH2...isH2..paSaL maKaNaN puLaK g nYE... owKeY2..kiTe sTreeT to tHe poInT...sPeakinG La pLaK..HaHa Haa...koRanG mesTi paSaN aN.. lePaS jeW perLaWaNan boLa puSinGan peRtaMe piaLa SuZuKi AFF berLanGsuNg... baNyaK deSaS-deSus dRi peLbaGai suMbeR meNgaTaKan paSuKan MALAYSIA maEn tPu.. aDeW yG cKaP MALAYSIA paKai duKuN aRrr toK meNaNg... n mCm2 g La... saLaH saTu nYe aKhBaR IndoNesIa "n0n sTop" meNgaTaKaN MALAYSIA guNe duKuN.. meReKe se0LaH-oLaH tiDaK boLeh tiMe keNyaTaaN aTas keKaLaHan paSukan InDoneSia.. kaLo daH kaLaH,,waT aR caRe kaLaH aN...ish3... peLbaGai aLaSaN diBeRi teRmaSukLaH siNaRaN LeSer yG diKeNeKan ke aTaS peNjaGe gOL paSuKan InDoneSia daN tuDuHaN menGguNaKan boMoh... siNaRaN laSeR diKaTeKan meNyeBaBkaN peMaIn paSuKan buRunG GaRuDa hiLaNg tuMpuaN.. yeW2 aR..taH2 peMaIn dYe yG beRhaYaL paS 2 saLaH aN piHaK LaEn... taPi aN..yg aK paLinG xleH teRiMa,, biLe daH kaLah jnGaN aR kuTuk yG buKaN2... kuTuK paSaL MALAYSIA laK 2... saMpai aDeW yG kuTuK2 maLaYsiA kaT FB laGi tuHh... kaLaH buaT caRe kaLah..hoRmaT aR ciKiT.. kaLaH seKaLi xbeRmaKne kaLaH seLaMe-laMenYe aNnn... jNgaN aR paSaL beNde Ni neGaRe naK beRmuSuHaN... (ceHH..boLeH jaDi peNasiHaT Ni..) sO eSoK mLm,, perLaWaN aKhiR puSinGan keDua yG di aDakan di IndoNeSia puLa seLepaS beRlanGsunG nYe di maLaYsia aHaD maLam keLmaRiN... maRiLaH kiTe beRamaI2 meMbeRi seManGaT kePaDe peMaIn haRiMaU maLaYa maLaYsia uTk beRmaiN dGn seBaGus-baGusnYe dGn caRe yG aDiL daN saKsaMa... begiTu juGa paSuKaN buRunG gaRuDa IndoNesia.. oWkeYLa...seTaKaT iNi saJe ciTe paNas yG dPt aK konGsI aN... HaHa..(paNas keW??) buLaN daH tDow,,aK jeW beLuM tDo2..HeHe sKunK baRu maTe aK ni dah muLe beRkeLip2 mCm laMpu LiP laP yG aDeW kaT dPn uMaH aK ni Haa..HaHa guDD niTe aLL...( oR guD moRniNk )..^^


Read More

Tuesday, December 28, 2010

mase utk kemaskini...hehe...!!


HeLLo2 aLL reaDeR...aSsaLaMuaLaikuM n salam seJaHteRa suMe...HeHe..raJin LaK aK bGi saLam peNuH eRk ri Ni.. jaP-jaP...LorH...ni bLoG aK ka ni??...daH beRhaBuk bLoG aK ni.. ..maNe xnYe..bLoG yG uSanG ini suDaH aGaK LaMe diTinGgaL aN oLeH tuaNnYe yG********... ..Haa..jnGaN pk buKan2 eRk... ..tuaNnYe yg aGaK buSy ciKit..HaHa..ciKit jeW eRk.. ..huk...HUK...huk..saMpaI teRbaTuK2 ak dibuaTnYe... ..makLumlaH tuaNnYe seNsiTiVe dGn habuk2 Ni.. ...haaaccuummmmmmmm!!!..tnGok..sMpaI teRbeRsiN2 aDeN ni Haa... ...laBaH-laBah poN daH waT saRanG ni Haa... ..pukk...aMeK ko...waT saRanG g kaT bLoG aK ni.. ..kaLo yeW poN jnGaN aR waT saRanG...sinGgah cuKuP La.. ..ak taU La bLog ak daH uSaNg..taPi xDeW aR uSaNg saNgaT aNn... ..ooWkeY..peW2 jeW Laa.. ...uSaNg keW beRhaBuK keW apew keW..'i doNt caRe'... ..ceeHh..sPeaking LaK aK..sKaLi sKaLe nak gaK jDi oRg 'puTiH'..HaHa.. ...yG ak 'caRe' skunK ni iaLaH maSenYe tok aK nak vaCuMmmm sume habuK yG daH meLekaT Ni haa... ..baGi cLeaN n cLeaR ciKit... ..kanG kaLo diBiaR aN leBih LaMe xpaSaL2 reaDeR2 aK pulaK yG teRbaTuk2.. ..aDeW yG eDunG gaTaL Lak aN... ..iShh..aK xnaK tangGung suMe 2.. ..baeK aMeK lanGkaH beRjaGe2... ..HeHe..daH mCm doKtoR la plaK... ..owk LaH...aK nak muLe aN miSi aK uTk vaCccuMm bLoG ak yG daH uSaNg ni... ..sBg LanGkah beRjaGe2 uTk eLaK dRi teRbeRsiN Lgi baEk aK paKai maSk.. ..HaHa..bYYee..^^..


Read More

Saturday, December 18, 2010

cOupLe 2 haRaM keW???..(part 2)


saLam koRanG...HeHe..riNi paGi2 aK maU konGsi 1 laGi enTry paSaL "cOupLe"...kaLi ni toPiC nYe beRtaJuk "cOupLe 2 haRaM keW???..enTry Ni aK buKaN saJew2 buaT..ni beTuL n saHiH.. Ye??..keNaPe eRk "cOupLe" haRaM??..raMai yG raGu2 "cOupLe" 2 haRaM keW x...baGi yG beR"cOupLe", suDaH teNtu peRaSaaN inGiN taHu meReKe saNgaT tinGgi daN peLbaGai huJaH iNgiN diKeLuaRkaN baGi meMpeRtaHaNkaN keSuCiaN cinTe meReKe.. kiTe sBg seOrG musLiM, uTk menjaWaB peRsoaLaN iNi, kiTe peRLu meRuJuk keMbaLi kePaDe maNuaL kiTe yG teLaH diGaRiSi oLeH ALLAH SWT iaiTu AL-QURAN daN paNduan AS-SUNNAH yG teLaH diWaSiaTkaN kPd kiTe oLeH junJunGaN beSaR kiTe NABI MUHAMMAD SAW yG sePaTuTnYe meNjaDi peGanGaN hiDuP kiTe.. aDeW oRg caKaP, ALLAH teLaH menJaDikaN makHLuk-Nya beRpaSaNg-paSanGaN, LeLaKi daN peRempuaN, menGaPe tiDaK boLeH beRcinTe @ beR"cOupLe"??..meManG tiDaK diNaFiKaN, dLm AL-QURAN ALLAH aDew beRfiRmaN, sePeRti dLm suRaH YASIN aYaT 36:.. .."maHa suCi TuHaN yG teLaH meNciPta paSanGan-paSanGan seMuanYa, baiK daRi aPeW yG diTuMbuHkaN oLeh buMi daN diRi meReKe maHupuN daRi aPeW yG tiDaK meReKe keTaHui..".. daN juGe fiRmaN-Nya dLm suRaH AL-HUJRAT aYaT 13:.. .."haI maNusia, seSungguHnYe kaMi menCiPtaKan kaMu daRi seOrG Laki-Laki daN seOrG peRemPuaN dan meNjaDikaN kaMu beRbanGse-banGse dan beRsuKu-suKu suPaYa kaMu saLinG menGenaL. seSunGguHnYE oRg yG paLinG muLia di aNtaRa kaMu di SiSi ALLAH iaLaH oRg yG paLinG beRtaKwa di anTaRa kaMu. seSunGguHnYe ALLAH maHa meNgeTaHui laGi MaHa meNgeNaL..".. waLaUbaGaiMaNa puN, aYaT2 iNi tiDaK menJeLaSkaN yG kiTe boLeh meNgaDeKan huBunGaN peRcinTaaN daN beRkaSih-kaSiHan anTaRa LeLaKi daN peReMpuaN yG buKaN maHram. banYaK LaRanGan ALLAH dLm AL-QURAN yG meLaRanG huBunGan-huBunGan iNi. peRcinTaaN beRmuLa daRi maTe. fiRmaN ALLAH dLm suRaH aN-Nur aYaT 30:.. .."kaTeKaNLaH paDe oRg Laki-LaKi yG beRiMaN: "heNdakLaH meReKe meNaHan panDanGannYe, daN MeMeLiHaRa keMaLuaNnYe; yG deMiKiaN iTu aDaLah leBiH suCi baGi meReKe, seSunGguHnYe ALLAH maHa meNgeTaHui aPa yG meReKe peRbuaT...".. dLm aYaT ini, jeLaS ALLAH teLaH meMerinTahkaN kiTe suPaYe kiTe menJaGe paNdaNgaN kiTe dRp meManDang peRkaRe-peRkaRe yG diLaRanG, teRmaSukLaH meManDaNg waNiTa buKaN maHraM seRta wajiB baGi kiTe menJaGe naFsU. peRinTaH iNi buKan diTuJukaN kPd kaUm aDaM saHaJe. dLm aYaT seTeRusnYe ALLAH beRfiRmaN dLm suRaH aN-Nur aYaT 31:.. .."kaTekaNLaH paDe waNita yG beRiman: "henDaKlaH meReKe meNaHaN panDanGan daN meMeLiHaRa keMaLuaNnYa,.....".. 2 aYaT dRi suRaH aN-Nur iNi seBeNaRnYe teRdpT dLm suKaTaN PMP penDiDikaN AL-QURAN daN SUNNAH tinG 5..paRa peLaJaR tinG 5 sePaTuTnYe leBih jeLaS tenTaNG peRkaRe iNi. dRp aYaT ini jeLaS ALLAH meLaRanG LeLaKi dN peReMpuaN buKaN maHraM dRp saLinG beRpanDanG-panDanGan dGn niaT uTk beRsuKe-suKe, aPaTaH laGi uTk meMuaSkaN haWa naFsu.. suRaH Al-IsRaa' aYaT 32:."daN jaNgaNLaH kaMu meNdeKaTi ziNa; seSunGguHnYe ziNa iTu aDaLaH suaTu peRbuaTan yG keJi daN suaTu jLn yG buRuk..".. aYaT iNi meManG cuKuP pOpulaR di kaLanGan kiTe. raMaI yG aPaBiLa diTeGuR dGn aYaT iNi aKn menJaWaB "kaMi xbuaT peW2 pOn...beRziNa aPeTaH LGi..kaMi cuMe beRbuaL-buaL jeW..","kaMi juSt keLuaR maKan jeW","kaMi mcG2 jeW" daN peLbaGai 1001 aLaSaN yG diBeRi. cuBe koRaNg TeLiTi aN fiRmaN ALLAH taDi, ALLAH meLaRanG kiTe meNdeKaTi ziNa. ALLAH meNgGunaKan kaLiMaH 'walaataqrobuu'(janGan haMpiRi) daN buKaNnYe kaLimaH 'walaa ta maluu'(jaNgan meLaKuKan). iNi meNuNjUkkaN waLaupuN kiTe meNdeKaTi ziNa ia pUn suDaH "HARAM".. haDiS peRtaMe:.."seSungguHnYe ALLAH teLaH meNetaPkaN naSib aNaK aDaM meNgenai ziNa. tiDaK muStaHiL dia peRnaH meLaKukaNnYe. ziNa maTe iaLaH meManDaNg. zina liDaH aDaLah beRkaTe. ziNa haTi aDaLah keInGiNan daN sYaHWaT, seDaNgkaN faRaJ(keMaLuaN) haNya meNuRuti aTaU tiDaK meNuRuTi".. haDis keDua:.."NaSiB aNak aDaM meNGenai ziNa teLah diTeTaPkaN. tiDaK mUsTaHiL dia peRnaH meLaKuKannYa. 2 maTa ziNanYa meManDaNg. 2 teLiNga ziNaNye mendenGaR. LiDah ziNanYa beRkaTa. tanGan ziNaNya meMukuL. kaKi ziNanYa meLanGkaH. haTi ziNaNya iNgiN daN riNdu, seDanGkaN faRaJ(keMaLuaN) haNya meNgiKuTi aTaU tiDaK meNgiKuti".. keDua-dua haDis di aTaS suDaH jeLaS teRaNg2nYe baHaGian2 ziNa...aPaBiLa kiTe meManDaNg si Dia dGn seNgaJe, meNaTap waJaHnYe daN seBaGaInYe ziNa maTe berLaKu. aPaBiLa liDaH kiTa meNgeLuaRkaN kaTe2 maNis seRta puiTis uTk meMeNanGi haTi si Dia meMbuaTkaN si Dia teRtaRik dGn kiTe ziNa meLaLui liDaH maKneNye. aPaBiLa kiTa menDenGaR seRta meNghaYaTi keLuNaKkaN suaRanYE, teLinGa beRziNa. aPaBiLa beRpeGaNG taNgaN, beRjaLan beRsaMe ke aRaH meNghaMpiRI ziNa taNgaN daN kaKi beRziNa. yG paLinG baHaYe, aPaBiLa kiTe meRiNdui si Dia, meMiKirKaN tenTanGnYe, beTaPe cinTaNye si Dia kPd kiTe ziNa teTaP berLaKu. biaR poN tiDaK beRsua daRi seGi paNcainDeRa, haTi boLeh beRziNa. tiDaK munGkin seSuaTu huBunGaN peRcinTaaN tiDaK meLiBaTkaN pengLiHaTan, peRcaKaPan, peNdeNgaRaN daN peRasaaN. suDaH teRaNg lgiLaH beRsuLuh, peRcinTaaN sbLm peRkaHwiNan dan beR"cOupLe" aDaLaH menGhaMpiRi ziNa daN huKumnYe "HARAM"...


Read More

Friday, December 17, 2010

maKnE cOupLe..!!! (part 1)


saLaM koRanG...haRi ni aK naK konGsi 1 enTry yg bG aK penTinG uTk muDa-muDi zaMan sKunK ni...teRmaSuK aK..HuHu... .."cOupLe..aPe 2 cOupLe??..".. koRanG taHu peW maKne ber"cOupLe'??...ber"cOupLe" ni meRuPaKan 1 buDaYe @ tRaDisi yG teLaH diBuDaYakaN oLeH maSyaRaKaT reMaJe zaMan sKunk..beRmuLe nGaN saLinG beRpanDanGan maTa, keMudiaN tuRun ke haTi..keMudiaN meReKe aKaN saLinG meNguTus seNyuMaN daN ciNta muLa beRpuTiK..biLe raSe daH cuKuP seDia, maSing-maSing muLe 'maSuk LiNe'. aDe yG beRbaLas-baLaS noTa, baGi yG leBiH 'aDvanCe', teknoLoGi sMs diguNekaN...makLuMLaH..daH zaMan moDeN la kaTe aN..Hee..aKhiRnYe aPaBiLa 2 inSaN beRlaWaNan janTiNa ini suDaH saLinG suKe-meNyuKaI, meReKa aKaN menGiSytiHaRkaN ikaTan peRcinTaaN meReKe daN keMuDiaN beR"coupLe".. paSangaN keKaSiH iNi aKaN meRapTkaN huBunGaN meReKe seRapaT-raPaTnyE..kaLaU di keLaS, buaT sTudY gRouP aTaUpuN gRouP diScussioN. baGi yG kReTiF, kaD-kaD uCaPan 'hanDmaDe' yG peLbaGai waRne dan ruPe aKaN dikiRimkaN. baGi yG mengikuTi peReDaRaN zaMan, teKnoLogi sMs aKan diMaNfaaTkaN sePenuHnyE. kaTa ganTi diRI paDa aSaLnYe aKu-kaU dituKaR kePaDe saYe-aWaK, aTaU baGi meReKe yG LeBih inTiM, abanG-saYanG daN seBaGainYe.. kaLau diPeRhaTiKan paSaNGan-paSanGan yG seDaNg aSyiK diLamuN cinTe iNi, hiDuP meReke tiDaK meNenTu, iBaRaTkaN 'maKan xkenYanG, tiDuR xLenE, maNdi xbaSaH'. unGkaPan2 cinTe sepeRti 'saYanG aWaK', 'LoVe yoU', 'miSs you' daN seBaGainYe aKan menJaDi seBaHaGiaN uCapaN haRiaN meReKe. senTiaSe ceRia daN teRseNyuM gemBiRe, meNgeNaNgkan Di Dia yG daTanG beRtanDanG ke haTi. aDa paSanGan yG seRiUs, sampaIkaN sangguP beRjanJi naK seHiDuP-seMaTi. sangGup beRsuMpah seTia hinGga ke aKhiR haYat. aDe juGe yG hanYe seKaDaR beRmain-main uTk suKe-suKe dan seBaGaiNye. rinGkasNye peLbaGai ragaM yG boLeh diLiHaT dRp paSanGan yG beR"cOupLe" nI..aDa yG boLeh meNeRuskaN HuBunGaN hinGga Ke jiNjanG peLamin daN aDe juGe yg keCuNdanG di peRtenGahan perLayaRaN Di LauTaN peRcinTaaN maSinG-maSinG..


Read More

Monday, December 13, 2010

PLKN SeSi peRtaMe..!!


saLaM koRanG..huu..peW kaBa??..siHaT ka ri Ni..??..daH LamE xuPdaTe enTrY baRU...inTeRneT kaT ruMaH daH keNe poTonG...oppSS..buKan keNe poTonG seBaB xBaYar,,buT meManG naK poTonG K..Hee..~~'..Ni poN pinJaM BB saUdaRe..HuHu.. yeaHh..!!!...aK dPt PLKN seSei peRtaMe...HeHE....eppy La saNgaT...aK dPt kaT JB, aiR hiTaM...jauH aR gaK dRi umaH aK..haha..4hb JaNuaRi aK daFtaR maSuK..n kiRe2 huJunG buLAn 3 hbS koT..3buLaN jeW...2 poN daH cuKup laME... anTaRE kaWaN2 poMpuaN aK yG dPt PLKN, aK jeWp yG dpT seSi peRtaMe...taPi aK aDeW saME nGan soRanG kaWaN keLaS aK buT LaKi aR...temPaT poN saME koT..HeHe... xsaBa puLaK raSenYe naK g..sBb t LeH dPt peNgaLaMaN baRu..n LeH dPt raMaI kaWaN baRu..waLaUbaGaiMaNe poN..kaWan laMe aK xKaN peRnaH aK LuPe aN...HuHu..


Read More

Friday, December 10, 2010

peNeMan Ku..!!!


saLam koRang..hYep..pe kaBa??...siHaT ka??..HuHu..moGe siHaT2 sLaLu... kaLi Ni eNtRy aK beRtaJuK "peNeMan Ku"..Haaa...buKan peNeMan HiDuP Ku..buT peNeMan Ku maSe aK beRsenGkanG maTe uLanG kaJi peLaJaRaN saMpaI LaRut maLam...HeHeHe...peNeMan Ku buKaN maNusiA..buT kuCinG keSaYanGaN Ku...NaMenYe NiNie..HeHe...kaT baWaH Ni aDaLaH piC NiNie... aPeW maCaM..coMeY x??..HeHe...tngoK 2..peW yG dYe teNunG aN poN aK xtHu..muKe seRiuS 2...taH paHaM keW aPew yG aK tuLis 2??..paLinG xLeh bLaR...eLoK laK dYe LaNdinG aTaS buKu teKs seJaRaH ak..HaHaHa... Haa..yang Ni laGi 1 piC yG bG aK meLuCukaN...maNe xnYe...tnGoK dYe tDow caMne??...ciaP naK beRbanTaL laGI...tnGoK aR peW beNde yanG meNjaDi teMpaT dYe LePaS aN kePaLe..HeHe..~~


Read More

Wednesday, December 8, 2010

yaHoo..!!!! meRdeKa suDaH..!!!!!


saLam koRanG...HuHuHu...LaMe giLe aK tinGgaL aN bLoG aK ni..daH beRhabuK koT...HaHaHa...buSy nGaN eXaM La...haMpiR seBuLaN koT aK tinGgaL aN bLog aK ni... taPi sKunK aK keMbaLi seMuLa..muLa meNaiP sePeRti biaSe..taPi sKunK aK ePpy giLe.... yaHooo...!!!!!!!..meRdeKa...!!!...HeHeHe...aK suDaH beBaS daRi diJaJaH (sPm)...kiRe-kiRe aK koT yg meRdeKa yg paLinG aWaL..biSe La..bDaK saInS IcT...6/12 aDaLaH tanGgaL yG boLeH La diKaTe aN beRmaKne...HeHeHe...adEw yG bRu naK meRdeKa ri Ni..bdaK saiNs tuLen aR...taPi eKoT aN,, sPm beToL2 haBis 20/12...2 kiRe suMe paPer daH haBis aR... peW2 poN saPeW yG LoM haBiS eXaM 2 guD LuCk La eRk toK papeR yG aKan koRanG meK t...jnGn pK benDe Len...foKus paDe eXaM 2 dLu..Len aR mCm aK..daH hBs...HaHaHa...^_v..


Read More

banyak2 anto...anto pew paling lawa...??..haha


banyak2 anto...anto pew paling lawa...??..haha

Answer here



Read More

Monday, November 15, 2010

beRcuMbuaN di teMpaT aWaM..!!!


hYep n saLaM koRanG....kaLi Ni aK naK sHaRe n minTa peNdaPaT koRanG paSaL viDeO kaT baWaH ni...peW2 poN koRanG teNgOk dLu K... video Haaaaa....aPew mCm..??..daH teNgoK...??..peW penDapaT koRanG..??..menGgeLeng kePaLe aK tenGok muLe2..meManG xThu maLu boY n girL 2...kaLo yeW poN naK beRcumBuaN,, g La kaT teMpaT yG xDeW oRg naMpaK...ni kaT teMpaT aWaM..paLinG xLeh bLa aN girL 2 meRaYu2 kaT boY 2 saMpaI meNanGis teReSaK2...peHH...meNyiRaP aK tnGoK..seB beK bKn dPn maTe aK..kaLO x meMang daH keNe baLinG nGaN kaSut....=,=


Read More

Sunday, November 14, 2010

peSaNan teRakHiR sbLm eXam!!!


23 hye n saLaM koRanG...fuuHH...eXaM daH deKaT ni...cuaK poN aDeW ni...taPi xdeW raSe mCm naK eXaM poN...raSe caM biSe...HeeHee... bDw aK haRaP aK dPt jaWaB soaLaN nGn teNanG n muDaH meNgiNgaTi aPew yG teLaH aK blaJa 2 taHuN ni... sbLuM 2..aK aDew beBeRaPe peSaNaN baK baGi paDe saPew2 yG aKan meNduDuKi eXaM.... baNyaK2 Lah beRdoA suPaYe ALLAH SWT peRmuDaHkaN uRusaN kiTe uTk menJaWaB soaLaN... biLe menJaWaB 2 cuBe TePaTi maSe Yg diTeTaPkaN...suPaYe kiTe tDk teRbuRu2 biLa menJawaB.... daN biLE naK meNanDe oR meNuLis jaWaPan 2 jnGn teRbuRu2...jNgaN meN heNtam jeW jaWaPaN...piLiH jaWaPan yG koRanG raSe 2 beTuL.. koRanG poN janGan tdoW keTiKa eXam bLm haBis LaGi...waLaUpoN daH siaP koRanG boLeh seMaK jaWaPn koRang..ne La taU deW teRsaLaH tanDe keW... yaNg ni paLiNg peNtiNg...koRanG jaNgaNLaH aDew niAt maHU meNiRu jaWaPan kaWaN koRanG....kaLo koRanG teRtanGkaP aKibaT meNiRu haBiS La koRanG..koRanG xKan dPT jaWaB eXaM yG seTeRusNye... so...iTu jeWp La peSaNan aK...peSaNan ni buKaN toK koRanG jeW buT toK aK juGak...HeHee...k LaH..akHiR kaTe "gUd LuCk 4 tHe eXaM" xkiRe eXaM peW pOn...kiTe suDah cuBe seDaYe uPaYe cuME ALLAH SWT saJEw yg tenTu aN toK kiTE...


Read More

Friday, November 12, 2010

sPm aRounD tHe coNner..!!


23
hYe suMe n saLaM baGi yG musLiM...koRanG pe kaBa??..siHaT...??...daH LaMe giLe x uPdaTe ni bLoG...yew aR buSy giLe...HeHeHe...buKaN buSy waT benDe laIn...buT buSy nGaN peRsiaPan menGhaDaPi tHe reaL SPM paPer...HuHuHu... 23hb 11 ni eXaM daH muLe...waHHH...daH deKaT snGt 2...kaLo toLaK maKan, tiDuR, oN9 n bnYk g tinGgaL 3 haRi jeWp..HaHaHa...aK xraSe mCm naK eXaM...raSe biSe jeWp...HeHeHe..peW2 poN keNe reaDy gaK... wehh koRanG,,oLeH seBaB eXaM daH deKaT snGt ni...aK naK g tHU aK xpaT aR uPdaTE bLog aK dLm maSe LeBiH kuRanG 1 buLaN ni koT...paHaM2 La an...HeHeHe..peW2 poN paSt eXaM coMpoM aK aKaN upDaTe..HuHuHu sO,,,koRanG yG saPew2 jenGoK bLOG aK siLe2 La tinGgaL aN peSaNaN K...oR LinK koRanG..seNanG toK aK jeJaK naNti... k LaH koRanG....saMpaI cNi jeWP enTry aK kaLi ni..haRaP beRjuMpe keMbaLi diLaIN enTry...maApkaN La aK kaLO deW kaSaR2 baHaSe..doA kaN aK buaT yG teRbaIk k 4 SPM Ni...thaNks...BuBye...!!!!!!!!!!!!!!!...cYg koRanG...!!!..


Read More

Wednesday, November 3, 2010

bDaK zaMaN sKunK..


23
hai suMe n saLaM baGi yanG isLaM....maLaM ni aK maU ciTe paSaL 1 toPic..."buDaK zaMaN skUnk rMaI yanG daH kuRanG aJaR aN????..." iSShhh...beNganG beToL aK diBuaTnYe....naPew La buDaK zaMaN skUnk ni maKin teRuK peRanGaI dyEoRanG...???..teRuTaMe buDi baHaSe dYeoRg...maNe g buDi baHaSe dYeoRg??...aDeW yanG ok..taPi yaNg x oK 2 La..maKin xdEw soPaN... aK caKaP ni seBaB aDeW La baPeW2 oRg bDaK ni koMen2 aK kaT FB guNe baHaSe "baEk puNye"....muLuT xreTi naK taPis keW haa??...beRaDaB La siKiT...leBiH2 laGi kaLo giRLs...kaLo kiTe aDeW waT saLaH 2 LaEn La kaLo naK caKaP kuRanG aJaR oR maRaH2 oR kuTuK2...taPi Ni oRG yanG x diKenaLi tBe2 kuTuK2 oRg..sinDir2 oRg...xDeW ainGin xDeW riBut tBe2 jeWp...enTah daRi maNE dTg bDak 2 poN aK xThu...daRi pLaNeT pLoTo koT.... 15 meNyiRap giLe aK diBuaTnYe....kaLo aKu baGi naSiHaT oR wHat dYe caKaP aK ni baJeT baEk koNon...oRg teGuR saLah...xteGuR saLah...seNanG ciTe xYaH aR teGUr daK mCm ni...buaT taMbaH saKiT haTi aDeW La...mCm Ne La naK uBaH daK2 CaMni..aK haRaP daK caMni aK beRubah La... 13


Read More

Monday, November 1, 2010

aK keSaL sanGaT..!!


aK keSaL saNgaT aTas suMe yanG berLaKu seMaLam...aK meManG xsanGke aDeW gaK oRg sanGgup cKp nGn aK mCm 2... dYe oRanG peRtaMe yanG beRcakaP nGaN aK deNgaN tenGkinG2 aK..aDeWkaH aK nI teMpaT naK lePaS aN maRaH n gEraM dYe..??...paTuT keW aK jaDi manGse kPd suMe ni...??..peW saLaH aK...??... aK aDeW peRaSaaN taU x???...seDanGkaN biNaTanG poN aDeW peRaSaaN ni kaN maNusia...leBiH2 laGi cKp kaT peReMpuaN mCm 2...peReMpuaN ni muDaH teRaSe n keCiL haTi taU x... pLeaSe aR...kaLo haTi peRempuaN daH terLuKe meManG suSaH unTuK dipuJuK...buaT aR seRiBu caRe poN kaLo haTi seoRang peReMpuaN 2 daH saKit mCm aK raSe skunK meManG suSaH unTuK di maaf kaN....MeMaaFkaN munGkiN boLeh..taPi unTuK meLuPekaN aPew yG dYe daH buaT x seMuDaH iTu...


Read More

Sunday, October 31, 2010

taKuT..??


eRrmm...enTaH naPer seJaK duA meNjaK Ni fiKiRaN aK meLaYanG taH keMaNe..aK aSyiK fiKiRkaN peRkaRe yanG aK raSe xpaTuT aK FiKiRkan.... aKu raSe taKuT unTuK beRcinTan cinTun laGi...aK daH xdeW FiLLinG daH paSaL suMe Ni...(yeW koT)...raSe mCm daH seRiK poN aDew...peW2 poN bGi aK singLe is beTTer tHan c0upLe...HaHaHa...yanG penTing sTudY dLu..kejaR ciTe-ciTe baRu keJaR cinTe...!!!!!..>,<..


Read More

Thursday, October 28, 2010

thaNks mY FrienDs..^^


hYep koRanG...saLam baGi yanG islaM...^_^ Ri Ni aK ePpy saNgaT..keNaNgaN yG xdPt aK LuPe aN...^_^ ri Ni aK n kaWaN2 samBuT bFdaY aK n faRaH kaT kFc...beSt saNgaT...suMe Ni sbNaRnYE naK baGi keJuTaN kaT faRaH...ni suMe ranCanGan aDeq anGkaT dYe aiN FaRhaNa.. HuHu..aKhiRnYe suME beRjaLan dGn LanCaR...suMe beRjaLan meNgikuT yG teLaH diRanCaNgkaN... aK n naNg g meK keK kaT baKeRi tampiN...neK moTo jeWp aU..HaHaHa...baYanGkaNLaH mCm ne 2...=p..saMpaI jeWp kaT kFc..teNgoK2 keK yanG aK peGanG dah teRcoLEk ciKit...ngEE~~ciKit jeWp...naK waT caMne...neK moTo..HeHeHe... faRaH(manGse), aTyn, aZiaH, syiRa, eFa n aDq aTyN seMentaRe tunGgu keK saMpaI dYeoRang tunGgu aT paDaNg keRis dLu...dak faRaH(manGse) xtHu peW yG kiTeoRg ranCanG...aLaSaN aK guNe suPaYe dYe g kFc ak cKp naK samBut bFdaY aK...(paDaHaL bFdaY dYe)... aK dOk soRanG2 kaT dLm kFc...aIn n NanG tunGgu kaT LuaR..naK buaT keJutaN kaT FaraH(manGse)..saMpaI jeW dYeoRaNg pew g aN...duDuk aR..kePenaTaN beRjaLan..HaHaHa...tiMe nI la aiN n nanG maSuk samBiL baWak keK daK faRaH(manGse)..faRaH(manGsE) peW laGi..teRkeJut giLe...beRuBaH muKE dYe...HaHaHa... peW2 pOn meManG beSt aR tDi...dak2 ni deW pLaN naK baLinG tePunG..taPi xjaDi..yewLa..kaNg xpaSaL2 kFc 2 peNuh nGaN tePunG...taPi dYeOrg deW plaN laIn laK...dYeoRg guNe cRim keK yanG leBih 2 coLek kaT muKe aK n faRaH..peW..muLe2 elaK2 aR..laMe2 keNe gaK..HaHaHa... sO...kaT baWaH ni deW La ciKit piC yanG aK seMpaT tanGkaP...n seMpaT aR aK eDit ciKit seBeLum aK upLoaD aN..heee..aKhiR kaTe aK sYg kaT koRaNG..koRaNg LaH kaWaN teRbaEk aK..aK xpeNaH saMbuT bFdaY seMeRiaH iNi nGn kaWaN2 waLaUpuN aK tuMpaNg...tHaNks a LoT koRaNg...^_^


Read More

Tuesday, October 26, 2010

ePpy bFdaY to Me...!!!


23 hYeP aLL...n saLaM baGi Yg isLam..HuHuHu... rI nI aK ePpy saNgaT...taRiKh haRi Ni haRi Yg paLinG beRmaKne baGi aK..sBb... Ri Ni bFdaY aK....HuHuHu...yanG keW 17taHun...(muDe g)...HeHeHe... 9 aK xtHu keNaPe bFdaY aK taHun ni aK haPpy saNgaT... sBeLum ni aK raSe mCm xDew peW2 nGn bFdaY aK... mYb seBaB taHun ni rMaI yG wiSh bfDaY aK... teRuTaMenYe mY faMiLy n mY FrienDs... puKuL 12aM maLam tDi...aK tunGgu2 sapeW yG aKan wiSh bFdaY aK duLu... hee..Lom seMpaT puKuL 12aM..mY bFF faRaH daH wiSh duLu..kiRe dYe La oRg peRtaMe wiSh aK...xDew aR aWaL sanGat dYE wiSh...aDeW La dLm 5mnT awL...bDw ThaNks faRaH...tHe seConD peRsoN wiSh mY bFdaY iS ma FrienDs NieSa...dYe poN wiSh aK aWaL 5mNt...bDw ThaNks NieSa..HuHu...n tHe tHiRd peRsoN iS aLsO mY FrienDs aTyN...dYe wiSh leBiH kuRanG puKuL 12.07aM...HeHeHe...Ok LaH 2...xdEw aR LaMbaT oR cePaT sanGaT..bDw tHanKs aTyn...aK cYg koRanG.... kaT keLaS sianG taDi,,,suMe kaWan2 kaT keLas nYaNyi aN laGu haPpy bFdaY toK aK...aK teRhaRu sanGaT...taPi seB baEk xsaMpai kuaR aiR maTe...HeHeHE baLiK seKoLaH tDi aK n YaNa teRus g TaMpiN g oRdeR kEk tOk haRi KhaMiS Ni... caNteK aU keK yanG kiTeoRg oRdeR...taPi yanG paSti seDaP...HeHEHe.... dLm maSe yG saME yaNa poN beLi sePoTonG keK sBg haDiaH bFdaY aK...so sWeeeT..huhu...tHanKs YaNa...cYg koo... peTaNg tdi baLik jeW aK dRi g keDaI kEk...aK teRus on9... wOw...huuu..aGak tiDaK kuSanGke2....rMai yG wiSh aK kaT FB...kaT taGged pOn aDeW gaK....aDeW gaK oRanG yaNg naK wisH aK...tHanKs suMe yG wiSh aK...aK cYg koRanG cuMe... sKuNk ni aK meNunGgu wiSh daRi sEsEoRg yG peRnaH aK sYg....taPi sKunK dYe juSt kaWan aK...saMpaI sKunK dYE xwiSh aK laGi...enTaH2 dYE daH luPe bFdaY aK...eERmm..iTs owKEh...aK xkeSaH suME 2..dYE wiSh keW x daH xDeW maKne bgi aK...heHE... k LaH...aK xhaRaP aN haDiaH(kaLo naK baGi LEh gaK)..HaHa taPi yG aK haRaP aN doA keJaYaN aK yg baKaL meK sPm xLaMe laGi...HuHuHU.., aKhiR kaTE daRi aK tiMe kaCeH paDe saPew yG wiSh bFdaY aK..aK snGat haRgaI suMe 2...k..deedAA..!!..(^_^)


Read More

Monday, October 25, 2010

keMbaLi seDia kaLa..!!


fuhhHh..aLhaMduLiLLaH... sHouTboX aK daH jaDi maCaM seDia kaLa... seMaLaM cuaK giLe..HaHaHa biaR jeW La sHouTboX aK 2 mCm 2 jeW.. kanG kaLo 2Ka laGi...LeN LaK jaDi... yG sKunK ni poN kiRe oK LaH... jaNji kaWaN2 LeH tinGgaL aN peSaNan dYeoRg... seNaNg toK aK jejaKi t..heHeHe.. k LaH...saMpai cNi jeW yG aK dPt huRaiKaN... HuHuHu..juMpe G t K..dEdaa!!!


Read More

Sunday, October 24, 2010

HeaDeR baRu...huhu..!!


hYeP koRanG..n saLaM baGi Yg isLaM...nGee~~ Ri Ni nGaN raSminYe aK daH 2Ka heaDeR bLoG aK yG baRu.. heeEE..siMpLe jeW... bDaK baRu bLaJaR buaT heaDeR senDiri pKai aDoBe pHoTosHoP... dLu inGaT aN sUsaH...taPi biLe daH cuBe seNdiRi seNaNg gaK La... baGi saPEw Yg Lom tRy...siLE La cuBE...HeHe kaT aTaS ni LaH heaDeR yG aK caKaP aN Ni... Hee..


Read More

Saturday, October 23, 2010

meLake maJu 2010..^^


hYeP koRanG...saLaM baGI yG iSLaM..^^ ri Ni mU konGsi enTry paSaL "meLaKe maJu 2010".. haAAa..saPew kaT cNi aNaK jaTi meLaKe??(saYeW La oRg 2)..hehe sKunK meLaKe daH maJu au...(banGga nYe)..hehe ri raBU ri 2 beRsaMaaN 20/10/2010(canTeK puNye 6Be)..deW peRaSmiaN meLaKE maJu yG di aDaKan dI sTaDium HanG jeBaT... aK xkeSemPaTan naK g...tP naK g..(caMne 2)..hehe sKunK baNyaK peRubaHan yG daH beRLaKu kaT meLaKe ni... laGi poN meLaKe ni aN banDaR beRseJaRaH.. so saY taHniaH kePaDe neGeRi meLaKe keRaNa haSrat unTuk meNgGaPai imPiaN "meLakE maJu 2010" teLah teRcaPai...(^_^).. ~banGuNan meRah yanG meNjaDi raMai taRikaN peLanConG~ ~meNaRe taMinG saRi~ ~eYe oN meLaKe leBiH inDaH paDe waKtu maLaM~


Read More

Friday, October 22, 2010

ko inGaT aK ni aPew haa???


aRgggHH...geRaMnYe..."ko" inGaT aK ni peW haa..tunGguL kaYu..tunGgu ko rePLy mCg beRjaM2...kaLo xnaK mcg cKp La.. aK paLinG panTanG dGn oRg mCm ni.. aK xsuKe tunGgu laMe2... haNye naK menGhaDaP foN tOk tunGgu mCg maSok meMaNg buKaN hoBi aK oK.. kaLo seBuSy ne poN bG la tHu..xYaH aK naK ganGgu "Ko" buaT keJe 2...ko inGaT aK ni teRheGeh2 maU mcG nGn ko..soRy eRkk... LeN kaLi jnGn haRaP aK naK mcG naN ko...buaT saKit haTi jeWp...!!!!!!!!!!


Read More

Monday, October 18, 2010

aWk..cYunK sYe x??...


viDeo ni aMaT beRmakNe baGi aK... aK buaT senDiRi aU...heee tp xtHu La bG koRanG biSe2 jeWp... peW2 poN sLaMaT meNoNtoN...^^
video biLe koRanG daH haBis teNgOk... kaLo raJen La aN..bG La seDiKit koMen... heheHEHE..bDw tHaNks kPd saPew yG daH tenGok viDeo ni...


Read More

Sunday, October 17, 2010

aNgiN beToL aK..!!!!!


eRmm....sKunK ni muSim bLoCk oRg kaT FB keW haa??... aK benGanG giLe.. sBb aK jaDi manGse keNe bLocK... taPi..oRg fiRsT yG bLocK aK ni kaWaN baEk aK duLu..(yeW keW).. xDeW aNgiN xDeW riBut tBe2 dYe bLocK aK.. aK seDaE dYe bLocK aK pOn sBb aK naK buKa pRofiLe dYE xbLh... aK xpuaS haTi aK buKa proFiLE dYE pKaI aKaUn oRg laIn... boLEh puLaK buKak... daRi c2 aK seDaR yG aK daH keNe bLocK.. aK peWw g... muLe aR rasE BErApI.... aK xpuaS haTi laGi aK tnYE kaWaN aK yG leN...(kaWan seKaLas) aK taNye aR dYEoRg poN keNe bLocK gaK keW??.. aDew yG keNe bLocK n aDew yG keNe reMove... suMe daK maLaY poMpuaN keLas aK dYE reMove n bLocK... peehhh...ni meManG anGin aK... kaT skoLah tunJuk baEk koNon...namPak aK nan kaWaN aK waT2 seNyum ar 2... p lah...aK xsaNgKE beToL...muLai haRi Ni kaLo aK teRseRemPaK nGn ko jnGn haRaP aK nak seNyum ko..panDang poN aK xNak...


Read More

Wednesday, October 6, 2010

!!...peSaNan buaT si Dia..!!


..hYep koRanG...saLam baGi yG isLam..heHE... ...daH laME aK xUpdaTe bLoG kesaYanGan aK ni... ..buKaN peW..buSy meManJanG... ...sbB kaLi ni fRee... ...sO,,boLeh la uPdaTE bLog aK ni... ...kaLi ni aK maU konGsi saTu viDeO... ...viDeO ni aGak meNyenTuh haTi... ..n koRanG paTuT meLihaT viDeO ni... ...kaLo koRanG naK taU viDeO ni tenTanG aPew... ..tenGok LaH... video aPew maCaM??..beSt x viDeO ni... paS koRanG tenGok viDeO ni...peW koRanG raSe..??.. eRmm...baGi peNdaPat aK La anN... "seSunGguHnYe ciNte peRtaMe kiTe aDaLah ciNte kePaDa ALLAH SWT" "cinTe keDua kiTe ciNte kePaDa paRa RASUL n paRa NABI" daN "ciNte keTiGa kiTe baRuLah kePaDe maNuSia" "seSunGguhNye ciNte kePaDe ALLAH SWT aDaLaH ciNte aGunG kiTe" ...n... "seKiRenYe aK jaTuH ciNte,,maKa jaTuHkaN LaH ciNtE kU kePaDe seSeoRg yG meLaBuHkaN ciNtenYa kePaDa MU" ♥♥ so..saPeW2 yG seDanG beRciNte...peSaN LaH paSanGan koRanG...inGaT.."daHuLukaN ALLAH SWT keRaNa diSiTu aDeW syUga"


Read More

Monday, September 27, 2010

sLoT aKaSia baRu-cHinTa


hYep koRanG... ri Ni aK maU konGsi ciTeR baRu... sLoT aKaSia "ePiLog sYuRga ciNta" daH poN hBs kHaMis minGgu lePaS... sO haRI ni sTaRt aR sLoT aKaSia baRu iaiTu "cHiNta"... duLu.."ePiLOg sYuRga ciNta" diBinTanGi oLeh raFiDaH waTaK seBagaI ciKgU siTi... kaLi Ni puLe "cHinTa" diBinTanGi oLeh peLaKon tiDaK aSinG LaGi iaiTU faSha sanDha.. maRiLah kiTa toNtoN raMai2 ciTer baRu ni...beSt keW x mCm "ePiLoG sYurGa ciNta"..??...heheHEhe.. sLaMaT meNoNtoN..!!


Read More

Sunday, September 26, 2010

weDdinG oF FaiRy taLeS


moRninK koRanG..huhu...caMne ri Ni,,ciHaT???... ri Ni aK maU konGsI ciTeR paSaL weDdinG... kaT faCeboOk sKunK nGaH haNgaT nGan viDeO weDdinG oF faiRy taLeS... FuuHH...beSt aR...weDdinG yG snGt meRiaH laHH...pehh...meManG seMpuRne laH weDdinG paSaNgaN ni..saPew laH pHoToGraPhy nYe??...beRunTunG aR saPeW dPt majLis weDding mCm ni... oRg kaYe leH la waT mCm 2...sBb dYe maMpu..heHeHe... bG yG xMaMpu buaT jeWp seKaDaR yG maMpu..xpeRlu naK buaT beSaR-beSaRan..yG peNtiNg paSanGan 2 baHaGia hinGga ke aKhiR haYat... peW2 poN koRanG teNgoK aR senDiRi viDeO peRkaHwiNan paSanGan peNgantiN seJoLi ni..heheh...koranG niLaI aN seNdiRi k...huhu...seLaMaT meNoNtoN...!!
video


Read More

Saturday, September 25, 2010

kaLau beRpaCaRan


hYeP koRaNG..huhu... kaLi ni aK maU konGsi saTu laGu yG baGi aK beSt n meMpunYai iSi yG snGnT meNdaLAm... taJuK laGu ni "kaLau beRpaCaRan" nyaNyiaN aNa raFfaLi, sOhaiMi mioR haSsaN n aLtimeT... kaLO koRanG naK taU beSt keW x...oR naK taU laGi ni meGesaHkaN tenTang aPeW....siLa La cLicK viDeo di baWaH... seLaMat meNdeNgaR.. video


Read More

..meH tiMbanG beRaT LoaDing bLoG..!!!


hYeP koRanG..huhu..moRninK... ri Ni aK maU tiMbaNg beRaT LoaDinG bLog aK... huhu...di aTaS aDaLaH reSuLtnYe... caMne??..oK ??... heeEE...laMbaT la gaK aN...0.62saaT...kiRe laMbaT aR 2... spEed laK o.o1saaT.. eRRmmm...haRaP maaF aTaS keSuliTan yaNG diKesaLi ni..hehehe... kaLo koRanG naK tiMbanG beRat loaDing koRanG...koLo koRaNG naK tRy cLicK aR kaT cnI.. seLaMaT meNcuBE...!!!


Read More

Friday, September 24, 2010

geRam giLe..!!!


aaRRRggHH....geRaM toL aK ri Ni..meMaNg buaT daRaH aK naEk auu... boNgoK nYe bdaK...muLut mCm lonGkaNg..buSuk giLe2... suKe haTi maK baPaK kO jaQ kuTuk2 aK kaT piC aK laK 2... ko inGaT ko saPew haa???...keCik2 laGi daH biaDaP...saPEw aJar ko jaDi mCm tu haA??... seDaR ciKit yaNg ko nGaH koMen nGan uPper kO...naK sinDir2 koNon..aK xseBodOh kO la...cKp aK keReX laa...baJeT baGus La...nGok kO La..xkeNaL aK tiBe2 caKaP aK iTu iNi.. paLinG yG buaT ak meNyiRaP suKE haTI ko cKp aK mCm oRg daH kaWen..uMO 34taUn la...paS tU leH geLAk2 laGi...peHH...cuKE aTi ko jeW cKp aK mCm 2 aN.... Woooiii bdaK....aK juMpe kO naNti naHaS la ko...meManG naK tamPaR...naK ciaT2 muLut ko 2...!!!!!!!!!!!


Read More

aPe maKne ciNTa..???


cinTa??...
aPeW iTu ciNta..???
peRluKaH kiTE meMpuNyaI ciNta..???
perLukaH kiTe meNgeJaR ciNta..???
tiDaKkaH ciNte iTu meMeRiTkaN..???
beTuL keW ciNte iNi meMbeRi seMaNgaT kPd seSeOrG iTu...??
toLonG beRi koMEn n peNdaPaT koRaNg k..ThaNks..!!!


Read More

Thursday, September 16, 2010

couPLe kaTe sinGLe??


ak benCi giLE2 deNgaN orG couPLe kaTe sinGle...xmaU menGaKU ngaH couPle konon...saTu haRi naNti aKan teRbonGkaR juGa raHsia 2... naPew peRlU meNiPu???...waKtu naK aJaK couPLe bKn meN maNis laGi aN kaTe2 dyEoRg ni...jaNji iTu..janJi ini...taPi kaT beLakanG paSanG leN.... kaLo xnGaKu daH deW maKwe oR paKwe waT pew couPLe...beK kaTe sinGLe jeWp... aKu benCi!!!....benCi!!!..benCi!!!...


Read More

Wednesday, September 15, 2010

piC raYee!!...


huhu...pic nI piC paK iTaM aK seKeLuaRga...seRbe piNk..hek4..dLm faMiLy ni daH deW aHLi baRu..kTeOrG panGGil qiLa..coMey aN...=)
huhu..ni piC faMiLy seBeLaH maK aK..xdeW aR rMaI snGaT ni..ni poN xsuME yaNg adeW..taPi cYunG..aRwaH aTuK n neNek xdEw laGi...2 yG kuRanG beRseRi piC ni...
huHEee...yG bDaK baJU biRu 2 meMaNg giLE gamBa tau!!..
yanG ni puLak pic yg paLinG cuMeL...hee!!
yanG baJU pinK 2 kaK iRa..dYE aKak saUdRe aK yG spORtinG..=)
ni pLaK piC aBg aYE nGan kaK wa!!!...


Read More

caMaT ri raYee..!!


hYeP suMe!!...saLaM leBaRaN..heE...soRy aR laTe..ni bRu naK wiSh...buSy sNgaT laRR...sMpaI naK uPdaTe poN xseMpaT...maNe xNye..buSy nGan peRsiaPan toK raYe n sTdY toK meK tRiaL sPm yG aK beRmuLe paDe 15 sePteMbeR ni..(haRi nI la muLe nYe)...neK2 cuTi raYE teRuS eXaM... peW2 poN aK maU uCaPkaN caMaT ri raYe aiDiLfiTRi maAp zaHiR baTin..heHE...raYE taHun ni mCm nE???..beSt x??...bG aK xbeRaPe beSt La...sBb xdPt naK beRayE saKan...jaLaN raYE poN kaT uMaH2 saUdrE yG teRdeKaT jeWp... haa!!!...wEt raYe laK cmNe??..baNyaK dPt??...baPeW raTuS koRaNg daPaT??...erRmmm..taUn nI aK nyE saHam tuRun ciKit..makLumLaH jaLaN raYe deKaT2 jeWp..taPi baGi aK 2 pOn daH cuKup maNyaK..aLhaMduLiLLaH...haa!!...inGaT..daH dPt manYak weT raYe 2 siMpaN2 la dLm baNK...jNgaN teRus hBs an suMe...heeEE.. k laH...saMpaI dicNi jeWp uCaPan caMat ri raYe aK...heEheE..dEdaaA!!!=)


Read More