Sunday, July 1, 2012

Carnival Jom Photo by Eddieputera




Hai awak awak semua. Salam hujung minggu 

Alhamdulillah, semalam telah tamat dengan jayanya Carnival Jom Photo. #bukan Jom Heboh Carnival yang berlangsung dari pagi sampailah ke petang ini telah menarik ramai pengunjung terutama kepada para photographer di luar sana. 

Carnival yang dianjurkan oleh photographer terhebat lagi pro iaitu Eddieputera ini telah menyediakan lebih dari 10 booth pameran mengenai photography. So, kepada mereka yang minat bahagian photography, rugi tak pergi.. Hee

UTM,KL juga tidak ketinggalan daripada terlibat dalam carnival ini. Eddieputera telah menjemput ahli Kelab Fotografi UTM,KL untuk terlibat sama dalam carnival ini. Diketuai oleh Kamil Hafiz dan juga Dausfi Senpai, booth UTM,KL dibuka. 

Kami taklah se"pro" photographer hebat diluar sana. Hehe. Tapi kami cuba untuk kongsi serba sedikit apa yang kami tahu mengenai bidang photography ini. Di booth, kami memaparkan sebahagian gambar-gambar hasil daripada kami sendiri. #gambar Dausfi Senpai paling banyak. HAHA

Antara aktiviti yang menarik sepanjang carnival berjalan ialah shoot bersama para model. Huuh, inilah masa yang aku tunggu-tunggukan. Dapatlah aku try lens potriat yang baru sahaja aku beli. Hee, this timelah nak tengok sejauh mana hebatnya lens nie.. 

So, meh sini aku tunjukkan hasil nya 






Klik untuk lihat lebih jelas




Ok, cukup hanya 6 gambar aku tunjukkan.. Nak tengok lebih lagi? Jom usha kat Facebook aku iaitu Eka Tikah. HeHe

Apa-apa pun Jom Photo by Eddieputera tersangatlah BEST! Kalau ada lagi program macam nie, sure aku nak join lagi. Walaupun aku still baru dalam bidang nie, tapi tak salahkan kalau nak improvekan lagi skill yang kite ade. Hehe. 

Thanks to Pengarah booth kami iaitu Kamil Hafiz dan juga Dausfi Senpai kerana jemput aku dan yang lain-lain join carnival nie. Hee.. 

Thats all, bye bye 


Kupon McD free? Klik sini 

5 comments:

hairy said...

fulamak! cantik gila lah..snap pic sya jap..haha

|shuhadaothman|TM said...

the best la ika. lawa shoot! hehe. meh snap sni pulak. haha

nuyui a.k.a miss YUI said...

cntik hasilnya..

O CIKTEDDY said...

maaf jika x senang tp selalu dunia fotogfari dicemari dengan maksiat(aurat trutama wanita)..x boleh ka kalau model tu bukan wanita seksi?hehe
#justsaying

Azhafizah Md Nor said...

nice shoot.cantik gambar!