Sunday, May 28, 2017

Asam Pedas Daging Tetel Untuk Cik Tunang


Assalamualaikum. 

Alhamdulillah dah masuk hari kedua kita berpuasa. Haaa. Berbuka juadah apa semalam? Masak atau borong kat bazar ramadan? Hahaha

Semalam hari pertama berpuasa. Jadinya mood nak memasak juadah berbuka tu memang ada. Tapi kali ni masak special sebabnya masak untuk cik tunang kita. Ini adalah salah satu lauk kegemaran dia. Heee


Asam Pedas Daging Tetel. 

Pernah dengar kata orang tua-tua, nak pikat hati suami, kena pandai pikat perutnya. Sebelum nak jadi suami yang sah tu, kita pulun belajar masak lauk kegemaran dia dulu. Bila sudah jadi suami isteri nanti takdelah terkebil-kebil nak belajar memasak. Hahaha. 

Sebelum ni hanya pandai masak untuk diri sendiri sahaja. Mana taknya, makanan orang diet. Ibu ayah pun tak lalu nak makan makanan aku. Hahaha. Lepas jadi tunangan orang dan bakal nak jadi isteri tak lama lagi, ayah bising suruh belajar masak lauk-lauk kampung sebabnya suami awak tu nanti suka makan lauk kampung. Hehehe. 

Apa lagi, minta tolong ibu turunkan kepakaran memasaknya pada aku. Mana tumpahnnya lauk kalau tak ke nasi kan? Ehhh. Hehehe

Dear awak, jangan risau ok. Untuk awak takda istilah makanan diet. Saya akan masak apa sahaja yang awak request dan awak makan. Saya janji tak ajak awak makan benda pelik-pelik dah lepas ni. Heee. Love you 

0 comments: