Thursday, August 7, 2014

Raya 2014: Hiasan Hari Raya

 

Nama pun Hari Raya. Sudah semestinya rumah akan dihiasi dengan hiasa hari raya seperti sampul duit raya, hiasan gubahan bunga, dan pelbagai lagi yang cantik-cantik. Semuanya dihias rapi untuk kelihatan cantik pada hari raya nanti.

Salah satu hiasan yang paling menarik untuk raya tahun ini and for me sangat kreatif ialah sangkar burung berlampu. Siapa lagi kalau bukan idea ayah. Hehe. Katanya, daripada terbiar sangkar burung yang kosong itu, baik hiaskan dengan lampu lip lap lip lap. Haa, nampak meriahnya.


See? Cantikkan? 

Tidak terlupa juga pada satu sudut yang penuh dihiasi dengan kad raya.


Terima kasih pada semua blogger yang mengirim kad raya. Sangat cantik. Hehe.

Ada sesetengah orang, mereka mahu menghiasi rumah mereka dengan semuanya serba baru. Langsir baru, perabut baru, itu ini baru. Ushh, raya sakan tu. Haha. Cukup sekadar sederhana dan menggunakan barang yang sudah ada. Cantik lagi apa. Hehe

Korang pula hias rumah bagaimana? Hehe

P/s: Kad raya ada yang belum pos lagi. Mana tidak, bagi details selepas pada masa yang ditetapkan. Maaf ye 
 

7 comments:

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Wahhh nampak kad ena di situ.. hehehehehe.. ena tak sempat nak gantung kad... sebab raya pertama je ada kat rumah

aniesa ahmad said...

cantiknya sangkar burung tuee ..

Kisah Si Dairy said...

burung pun nak berhias jugak kan..hehe

timm bill said...

kt umah timm xde hias sgt pun..juz pastikn umah xde habuk je..hehe..

Ainim Suju said...

meriahnya. rumah saya sederhana je. spot kad raya yg saya bagi tu

Nao Mei said...

Betol tunp dik..teringat akak zaman kecil2 dulu..siap sampul raya lekat kat dinding umah..hihihi

Kathy R'bain said...

memang kreatif sangkar burung tu..wah kad raya kathy pun ada yer?