Sunday, February 15, 2015

Kemaskini Instagram



Siapa yang tidak tahu dengan laman sosial Instagram? Hampir semua orang tahu akan laman sosial ini yang di mana adalah tempat untuk mengupload segala gambar.


Masa mula-mula kenal instagram, agak jakun juga. *Ok cakap diri sendiri jakun. Hahaha.* Jakun yang dimaksudkan itu, habis semua benda nak disnap lepas tu upload. Gambar tin Nescafe & makan maggie pun nak diupload. Hahaha


Gambar entah apa-apa, lepas tu hampir semua ayat nak dihashtag. Hashtag yang logik, boleh terima lagi. Ini hashtag yang tak pernah ada pun dibuatnya. Ok, aku ke dulu ni? Hahaha

Kalau nak ikutkan, hampir 800 gambar yang diupload dari dulu hingga sekarang. Tapi operasi kemaskini sedang dijalankan. *delete* *delete* gambar yang tidak berkenan. Tak sanggup rasanya bila scroll instagram sendiri. Hahaha

Sekarang lebih gemar mengupload gambar-gambar seperti masakan, job foto, tempahan craft dan nature. Tiada lagi gambar-gambar mengarut seperti dahulu. . Nak tahu instagram sekarang macam mana, boleh usha kat SINI. Hehe

Aku ni tak reti nak berselfie. Disebabkan itu tak banyak gambar sendiri. Boleh dikira dengan 5 jari la. Hahaha 

Setiap orang ada cara sendiri. Korang yang ada instagram macam mana? Aktif tak berinstagram? Hihi


10 comments:

miya amira said...

sama la...miya pom jakun juga mula2 ada insta...miya lebih aktif insta daripada Facebook..

Miss Xyz said...

ahaha, kebetulan saya baru je post psl instgrm >.< adakah ini... takdir kita?

✿ Ina Ainaa ✿ said...

Ena dulu penuh dengan gambar selfie.. sekarang ni ada gambar mengenai blog dengan niche blog

✿ Ina Ainaa ✿ said...

Ena dulu penuh dengan gambar selfie.. sekarang ni ada gambar mengenai blog dengan niche blog

FarhanahAdzlan said...

nak buat instagram tapi takde seni nak amik gambar. selfie pon gigil2 jee tangan hahaha

timm bill said...

hoho, boleh follow insta dia..hihi..sma la, memula insta teruk betoi, semua nk upload..excitedlah ktakan..

nuyui a.k.a miss YUI said...

Akk aktif ig bsnes je. Hehe

Nao Mei said...

Cik akak dah malas dik,..,ig berkulat bagai

Amanina Mads said...

kite tak ada IG.. rasa mcm tak ada masa nk belek2 IG nnti. hehe

jemput join dear..

Mini GA by Nina + Anies

Yumida Huda said...

part gambar menu tu best etikah, sambil skrol sambil terliur2 dibuatnya. sama la kat insta byk ke gambar mknn