Wednesday, April 25, 2012

Matriks & Tingkatan 6





Hai semua. 

Huuh, petang-petang macam nie best kalau dapat makan aiskrim nie. Peh, terasa nak makan aiskrim la pulak.. #Mana pakcik moto jual aiskrim nie? Jangan terliuar dengan aiskrim kat atas nie.. Itu hanya gambar hiasan daripada Mak Cik We Heart sahaja.. HAHA..
____________________________________

Akak bukan nak cerita pasal aiskrim, tapi nak cerita pasal keputusan Matriks yang baru sahaja keluar semalam. Haa, macam mana dengan adik-adik yang mohon matriks? Dapat tak? Area mana? Couse apa? #Eh, banyak tanya la pulak akak nie.. HEHE

TAHNIAH yew, kepada adik-adik yang dapat tawaran sambung belajar ke matriks. Huuh, bukan semua orang boleh dapat tawaran tu. Akak sendiri pun tak dapat tau tawaran sambung belajar kat matriks nie.. Sob..Sobb..

Ada mereka yang memang nak sangat masuk matriks. Ada juga yang tak nak masuk matriks. Tolak macam tu je. Alasan, matriks susah, peraturan ketat and macam-macam lagi lah.. Ish, belum masuk dah cakap macam tu. Ini mesti dengar daripada mulut orang ramaikan? 

Biasalah, nama pun matriks. Budak yang dapat tawaran sambung belajar kat matriks nie sememangnya bukan calang-calang budak.. Kalau SPM adik-adik boleh buat, insyaAllah kat matirks pun adik-adik boleh buat. Hee

Itu cerita matriks, belum lagi cerita pasal adik-adik yang dapat tawaran sambung belajar di Tingkatan 6. Bersyukurlah adik-adik walaupun hanya dapat tawaran itu. Walaupun, bagi adik-adik tingkatan 6 tak best la, kene sambung belajar kat sekolah lagi la and macam-macam lagi alasan, at least adik-adik dapat peluang untuk sambung belajarkan? INGAT! Tak semua orang dapat sambung belajar tau.

Apa salahnya kalau adik-adik masuk tingkatan 6 dahulu semestara menunggu panggilan dan tawaran daripada mana-mana IPTA and IPTS. Sekurang-kurangnya, masa adik-adik tak terbazir macam tu jew.. Hee, itu hanya satu cadangan. :)

Apa-apa pun itu semua terpulang pada diri adik-adik. Siapa yang nak belajar? Adik-adik sendiri atau kawan-kawan adik? Atau family adik? Hehe.. Jangan sampai salah membuat pilihan oke. Peluang hanya datang sekali. 

Itu sahaja dari akak. HEHE.. TAHNIAH sekali lagi kepada adik-adik yang telah dapat tawaran sambung belajar. Gd Luck oke!  bye bye 

P/s: Gelaran "akak" digunakan untuk mereka yang lebih muda dari aku..hewhew  :3

Minta tolong klik iklan sini dan sini boleh? Terima kasih 

5 comments:

Shiema Sufian said...

Tahniah untuk semua yang berjaya melanjutkan pelajaran :D

syazwani said...

dua-dua ada pro and kontra. :D

Ieyza Afieyna said...

kwn akk pnah masuk matrik.. tapi lepas 5 bulan dia keluar.. masuk form6 lak. dia kata susah... huhuh

-SUPERGIRL- said...

masuk bab2 kemahiran lah sanang sikit ...

Ezad Skytech said...

kalau ada peluang sambung belajar...teruskan la..tahniah sape yg dpt matrik tu :D