Monday, December 30, 2013

Kelayakan Umur Memohon BR1M 2014


Siang tadi tergerak hati nak semak and kemaskini permohonan BR1M ayah. Sebenarnya dah lama ibu suruh kemaskini. Liat punya liat nak online pakai laptop, akhirnya aku buat jugalah. Heee


Jadi, masa nak sign in ayah punya akaun, ada terbaca details " Bujang yang berumur 21 tahun dan ke atas........" Kiranya 2014, umur 21 tahun la kan?

Mahu dipendekkan cerita, tadi ada satu blog share tentang kelayakan memohon BR1M 2014.


Dalam itu tertulis, "berusia 21 dan ke atas (dilahirkan pada tahun 1993 atau lebih awal)" adakah mereka yang lahir hujung tahun 1993 seperti bulan 10, 11, 12 juga layak memohon permohonan BR1M?


Oleh kerana jari ini gatal sangat nak menekan, kononnya nak try la mohon. Sekali keluar borang seperti di atas. Adakah itu tanda, sudah layak memohon?

Banyak sangat soalan yang ditanyakan ni. Maklumlah, tahun 2014 umur sudah masuk 21 tahun. Hekhek

Kalau ada sesiapa yang faham, boleh tolong terangkan? Kita masih budak mentah yang tidak tahu apa-apa. Terima kasih pada yang membantu. 


4 comments:

zacky786 said...

blh da tuu. mohon , rugi x mohon

anamizu said...

boleh la try isi. untung rezeki, boleh dapat hehe

Yumida Huda said...

nice sharing etikah
jom memohon

Invisible Me said...

IM ada try pohon juga tp isi ja, tak tau bole dpt ke tak. hehe