Friday, September 30, 2011

Menangis T_T dan Ketawa :D




Owkey, orang lelaki Islam semua tengah otw balik dari masjid selepas menunaikan solat Jumaat, yang aku nie kat Libry dok menangis sorang-sorang..orang pergi Libry stady, aku pergi Libry untuk menangis..elok ar tu.. :'( tapi entah kenapa tibe-tibe hari nie aku nak nangis...mungkin sebab sebelum nie aku banyak ketawa kot...ala, orang tua-tua ckp kalau asyik ketawa jew, nnt mesti esok lusa kite menangis...and kalau kite asyik menangis esok lusa mesti kite ketawa...kalau mcm tu aku nak maintain jew la...tak nak ketawa tak nak menangis cume nak senyum jew..**senyum kambing ...haha..boleh kew??? --' Ofcauselah tak boleh...manusia mana boleh lari dari ketawa mahupun gelak...tahan macam mana pun, mesti kantoi gak ar nanti...Allah swt dah anugerahkan kite kelebihan untuk ketawa dan menangis kite patut bersyukur..cube kalau kau tak de kelebihan itu, mesti orang ramai cakap kau orang planet mane tah...tapi ketawa dan menangis nie pun mengikut pada situasi juga..kadang-kadang ada orang menangis sebab sedih...dan ada juga menangis sebab terlalu gembira..macam-macam kemungkinan boleh terjadi...

Conclusionnya, setiap perkara yang berlaku adew sebabnya...kite ketawa adew sebabnya..begitu juga kalau kita menangis..mana adew orang tiba-tiba menangis dan ketawakan..bayangkan korang tengah berlari sambil ketawa..mesti adew sebab korang ketawa tu..kalau tak mesti orang lain cakap korang gila sebab lari sambil ketawa..huhu...sesungguhnya Allah swt sahaja yang Maha Tahu apew yang berlaku :)

P/s: Macam bagi kutbah Jumaat plak..hehe ;p

5 comments:

ChentaEty said...

hello eka y comel..blogwalking here.Nice pinky blog.Follow u yaa..hope u'll hit me back.Thank u..keep in touch yaa..=)

^^eKaTiKaH^^ said...
This comment has been removed by the author.
^^eKaTiKaH^^ said...

@chentaety:..huhu...thanks...i will follow u ^^

yen(toka ziizokukuto) said...

salam kenal,,,kau bagi idea baru lah,,kalau kita mencuri,,lepastu berlari dalam keadaan ketawa atau menangis,,mesti org tak syak kita mencuri hahah,,,ni just gurauan ,,jgn ikut,,hheh

^^eKaTiKaH^^ said...

@yen: salam kenal juga..hehe, ok jugak idea tu.. :D