Friday, June 26, 2015

Ramadhan Day 09: Gunakan Masa Dengan Bijak


Assalamualaikum.



Pada bulan Ramadhan inilah kita perlu lebih bijak menguruskan masa. Penuhi masa-masa yang ada dengan sesuatu yang berfaedah. Sambil-sambil buat kerja, apa salahnya pasang zikir atau selawat ke atas Nabi. Sejuk hati tenang jiwa. Hehe. Pahala pun dapat. Kan?

Jangan bila ada masa lapang, melepak sana sini tanpa hala tuju. Lagha itu semuaa. 

Jadi pada bulan mulia ini, mari buat sesuatu yang bermanfaat. Ketepikan semua yang boleh melalaikan kita. Note untuk diri sendiri juga. 


Menu Ramadhan Day 09: Hari ini menu berbuka maggie goreng dengan lauk ayam masak kicap pekat abc. Rajin terlebih hari ni nak masak dua jenis makanan. Hikhik 


2 comments:

✿ Ina Ainaa ✿ said...

Betul! lagi satu, jangn tidur banyak banyak time puasa, serius tak akan merasai nikmat berpuasa ni,..

BTW, rajin betul dia masakkk.. bestnya jd pandai masak.. jeles

Maria Firdz said...

Kan... Masa utk makan dh jimat.. Kena isi dgn perkara yg bermanfaat..