Thursday, March 24, 2016

5 Cara Menikmati Milo


Assalamualaikum.

Siapa di sini penggemar milo? Yeahh, kita sama. Tapiii semenjak amalkan diet, langsung tak sentuh milo dah. Hee, mampu tengok sambil terliur sahajalah. 


Setiap orang ada cara tersendiri untuk menikmatinya. Antaranya daripada segi minuman. Bukan hanya ada milo panas, milo ais, milo tabur sahaja. Malah mereka yang kreatif dan mempunyai citara berlainan, pandai menggabungkan antara milo dan perisa lain. Sebagai contoh, mix between coffea and milo. Kauorang yang tekak boleh terima, memang layan la. Hehehe



Selain daripada itu, ada juga sesetengah orang suka menikmati milo bersama roti. Sapukan milo atas kepingan roti. Kalau nak lagi sedap, bakarkan. Makan sementara milo melting. Ushh, jilat jari sehh. Hahaha





Mereka yang sukakan kelainan, boleh cuba buat atau beli aiskrim, kek atau agar-agar berperisa milo. Ingat lagi, dulu masa duduk rumah dengan ibu selalu buat agar-agar milo. Makan time cuaca panas, buat penyejuk tekak.


Maggi Kari Milo? Tak tahu apa rasa sebab combination pedas dan manis. Nak tahu? Kauorang bolehlah try nnt erk. Heee

Lain orang lain cara menikmati sesuatu itu. Mungkin kauorang ada cara lain daripada yang di atas. Meh la share. Kot-kot ada yang makan buah cecah milo ke. Eh. Hahaha  

P/s: Dulu kalau tak tahan lapar sangat, pergi dapur ratah serbuk milo. Hahaha. Buruk nau perangai 


3 comments:

tashira said...

semua dah pernah try except yg curry milo maggi tu lah. macam mana eh rasa tu hahaha mesti pelik kan T_T

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

mmm... masak meggi bubuh milo... mmm... first time dengar... macam mana rasanya ye...

timm bill said...

yg last tu scary..huhuk..