Thursday, March 10, 2016

Menu Favorite Atkins #1: Egg Roll


Assalamualaikum.


Setiap hari aku akan pelbagaikan menu supaya tidak cepat jemu dan bosan untuk makan. Maklumlah, diet atkins banyak pantang larangnya. Itu tak boleh ini tak boleh. Eh silap, belum boleh. Hehehe

Jadi salah satu menu favorite untuk breakfast yang aku selalu buat dan sangatlah mudah untuk dibuat ialah, egg roll. Mudah untuk dibuat satu hal, lagi satu sedapnya lebih kurang feeling macam makan sushi tau. Hahaha


Bahan-bahan basic untuk membuat egg roll seperti, telur dadar nipis-nipis, timun jepun, dan cheddar cheese. Kalau nak pelbagaikan inti, tambah sardin ( isi ikan sahaja ) atau tuna in water pun boleh. Satukan semua dan gulung. Siap dan makan bersama mayo kewpie. Ushhh, menjilat jawi wehh. Hahaha

Sebenarnya banyak je menu-menu best masa buat diet atkins ni. Cuma terpulang pada diri rajin atau tidak sahaja. Heee 

3 comments:

Azura Aziz said...

wah, nampak menarik menu ni..

idzwa kamaruddin said...

saya nak kene tiru la menu nie.

nuyui a.k.a miss YUI said...

menu yg akk rajin buat itme atkins dlu..hihi