Tuesday, November 12, 2013

Cheque Nuffnang & Cheque Churp-Churp Sudah Sampai



Alhamdulillah, pagi semalam cheque Nuffnang dan cheque Churp-Churp sudah selamat sampai ke rumah. Masa dengar sahaja motor posman, dah berlari kejar peti surat. Nampak tak excitednya disitu. Macam tahu-tahu je surat apa. Haha


Ini merupakan pengalaman pertama menerima cheque. Tidak kisahla apa-apa cheque pun. Jadi, rasa ragu-ragu dan takut jugak ada sebenarnya untuk tunaikan cheque ini. Maklumlah, tiada pengalaman la katakan. Hehe

Bila search Pakcik Google, macam-macam cara sebenarnya untuk tunaikan cheque ini. Semua cara ada tunjuk di sini --> Cara Tunaikan Cek

Masa yang diperuntukkan untuk duit itu transfer ke akaun kita mengambil masa sekurang-kurangnya 3 hari masa bekerja. Ok, rasanya baik pergi sekarang. Nanti next week sudah mula sem baru. Nanti makin busy. Sementara ada masa-masa terakhir kat rumah ini, apa salahnya kita manfaatkan. Cehh, haha.

Korang ada pengalaman tunaikan cheque? Kongsi-kongsilah dengan kita. Hehe 

20 comments:

zool said...

wah terbaeklah tu dapat dah cek nuffnang ngan churpchurp.. saya nuffnang bulan depan baru sampai sebab cashout ujung bulan lepas

Kisah Si Dairy said...

alhamdulillah...rezeki...

Invisible Me said...

Pernah tapi dengan bantuan Mak Ayah. Hehe. Tak cashout pun lagi nuffnang dgn churp2. Hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

alhamdulillah..rezeki..

u.m.i.e said...

Bestnye dah dapat ..
tak pernah dapat pun .. uhukz ..

Pape pun tahniah .. hehe :)

Dreamland said...

alhamdulillah... harap lain kali rezeki saya pulak.. hehe

Azhafizah Md Nor said...

alhamdulillah sampai dengan selamat..pasni boleh shopping kan :)

Mardiah Diana said...

Assalamualaikum dan tahniah dik...lum dpt nk share la sb akak ni org baru dlm dunia blog...bnyk lg yg perlu akak pelajari...

Risha Melon said...

Salam kenal . jom join GA ni . hadiah best menanti blogger : Simple Holiday Giveaway By SN

ezyra daniel said...

murah rezeki awak.hehe..kira byk jugk tu.sye still tak dapat check lagi.nak tnye,kalau kita biarkan lama2 tak nak cashout dlu,boleh ke?tlg bls dekat cbox sye boleh?

Nur Fajar said...

tahniah...sya tak pernah dpt lagi.kena usaha lebih sikit ^^

Yumida Huda said...

wah beznye..alhamdulillah..rezeki tuuuu

Marou Apple Hijau said...

alhamdulilah.. tahniah. BBL tumpang gembira

Budak Kampung said...

budak gedik..ce ajo mcm mana nk gne nuffnang ni

♫♪ ~ Naurah_Nawwarah ~ ♫♪ said...

Ada... masa dapat wang pendahuluan PTPTN awal sem dlu,... hehee

Nadratul Syazwana said...

Eh sama lah kita! Cheque nad pun baru sampai tadi hehe :D

huny madu said...

skali 2 cashout, tahniah la. akak sampai skang xbole cashout churp2 lagi, earning ciputtt je.. harapkn nuff jela..

Kathy R'bain said...

tahniah sis..

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Boleh la belanja... :)

Hafiza AizZawa said...

byk tu.. tahniah..