Tuesday, May 29, 2012

Inspirasi Daripada Blog Kerana Manisnya Epal


Hai semua  

Hari ini tajuk entri aku "Inspirasi Dari Blog Manisnya Epal". Kenapakah aku buat tajuk sedemikian? Hihi. Ada sebab-sebab tertentu deh 

Before that, korang lihatlah perubahan header blog aku yang entah kali keberapa nie. Hihi. 

Dari ini,

Bertukar kepada ini,


Haa, oke tak? oke tak? Pening aku memikirkan jenis font apa yang sesuai untuk header aku kali nie. Ialah, pemilihan font sememangnya amat penting untuk para reader membacanya. So, korang dapat bacakan apa yang tertulis di header aku tu? Hihi

Ok. Berbalik kepada topik pertama kita, kenapa aku buat tajuk entri "Inspirasi Dari Blog Manisnya Epal"? Ini kerana, doodle yang ada di header aku tu adalah inspirasi daripada doodle Cik Dil kita.


Inilah doodle Cik Dil yang aku maksudkan. Comelkan? 

Dan ini pula doodle yang aku cuba lukiskan semula 

Sebelum itu jangan salah faham oke! Aku buka COPY Cik Dil punya doodle. Tapi aku cuba melukis semula doodle Cik Dil dengan menggunakan Adobe Illustrator. Serious, proses membuatnya agak sukar pada mulanya. 

Cuba punya cuba, sebegitulah hasilnya. Aku tak 100% ikut lukisan Cik Dil. Aku tokok tambah sedikit dengan meletakkan doodle Domokun. Jadi tak doodle Domokun tu? Taram saja 

OKELAH, 
Kepada Cik Dil : Saya minta izin untuk melukis semula doodle Cik Dil erk?*Dah lukis, baru nak minta izin. Hehe. Maaf* Sesungguhnya doodle Cik Dil comel-comel belaka. Serious! Kadang-kadang kite terfikir nak jadi macam Cik Dil, lukis doodle comel-comel + cantik-cantik. 
Byebye

P/s: Agak lama jugaklah nak siapkan doodle kat atas nie. Mana taknya, dengan nak siapkan tempahan craft, kemas barang untuk balik U. Huuh, sampaikan Ibu bising-bising. HAHA  

Suka? Klik sini dan tekan LIKE! Thanks 

12 comments:

eintan nurfuzie said...

muka bulat..ehheheh
Pencarian cik en dan blog-bloglist geng cik en

Perlu ke kahwin?

Miss Wawa said...

Waaa.. smart seyh! cantik :)

AmyZana said...

Awesome doodle! sye x reti lngsung lukis2 doodle nih. Anyway, doodle Cik Dil lawa2 kan? ^^

|shuhadaothman|TM said...

comel je header tu :)

Miss_Yana_Afi (",) said...

Hahaha...comel jer header baru tu (^^,)

O CIKTEDDY said...

waaaaaaaaaa pndainya die doodling..biar la edit skit pon tp lawa sih! thumbs up!

syakirah izwanie said...

Cantik la header baru :)

cik Dil said...

hye sayang..comel laa doodle..boolat2..hehe..geram nengok..

bagus laa..dgn refer org lain, kita boleh improvekan kita nyer lukisan..janji effort tu tetap ada..bkn dgn main cilok je..kan..

thankss sbb mintak prmission..hee^^

Izara4eva™ said...

wah best nye pndai buat tu :)

ciksengeh :D said...

comel-comel ^^

SoLy SoLicious said...

wahh...chantek..org kreatif pape buat pun chantek ha..

Ezad Skytech said...

cute header baru ni...sy bkn reti sgt guna semua2 tu..huhu :D