Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Facebook Wan Hazel Banner Get This.

Wednesday, May 2, 2012

LAKSA KATONG

 


Hai semua #sambil kenyit-kenyit mata.. HAHA

Haa, terliuar anda anda semua apabila tengok makanan kat atas nie?? .. Kepada mereka mereka yang tidak terliuar dengan makanan di atas, mesti ada something wrong tu.. Haa Haa..Tatayok.. :3

Hehe.. Btw, korang tahu tak makanan apa yang aku tayangkan kat atas nie?? Kang cakap panjang lebar, ada pulak yang terkial-kial tak faham apa yang aku maksudkan.. Sebenarnya, inilah dia LAKSA KATONG atau lebih dikenali LAKSA NYONYA..

Mesti korang tak pernah dengarkan LAKSA KATONG? Bunyi KATONG tu macam pelik je kan? Tapi kenyataannya, pelik itulah sedap. Nyum nyum :D

Aku dah lama sebenarnya nak cuba makan Laksa Katong nie.. Mencari-cari tapi tak semua kedai makan ada buat laksa nie.. So, malas nak cari cari dan cari apa lagi, buat sendirilah.. Incrediant senang dan simple sahaja. Dan gambar kat atas nie lah hasilnya.. Haa, tak percaya?? HAHA.. Ini kenyataan oke! Bukan mainan.. xD

Serius Laksa Katong nie lebih sedap dari Mee Kari sehh! Makan sekali, comfirm nak tambah lagi.. HEHE.. Bak kata ayah aku, boleh la menu Laksa Katong nie dibuat pada Hari Raya nanti. Yewla, biarlah tahun nie berlainan sedikit.. HEEE~~

So, sesiapa yang belum pernah makan LAKSA KATONG, Hari Raya nanti jemputlah datang rumah. Dapatlah merasa masakan air tangan aku sendiri.. Ceh cehh.. Tak sedap mana pun. Tapi kalau ayah makan, comfirm tambah dua tiga mangkuk lagi.. HAHA

Okelah. Itu sahaja cerita LAKSA KATONG .. Nak share resepi, aku nie bukan pandai sangat bab memasak nie. Tapi boleh la untuk diri sendiri dan family makan.. HEHE.. Alarh, senang je resepi dia. Korang just search kat Pakcik Google or Pakcik Yahooo "Resepi Laksa Katong". Mesti berderet-deret Pakcik Google or Pakcik Yahoo senaraikan.. Cer terai cer terai.. HIHI

Byebye ^^

P/s: Lepas nie nak try resepi ape plak erk? Any idea? :P

 

Terima kasih membaca (◕‿~)

4 comments:

-SUPERGIRL- said...

alamakkkk ... air lior leleh dah nehh .. mcm best . tak penah mamam pon laksa katong . nmpak byk pekakas .. msti best !!

Cik Lyeen said...

sedapnya...T_T
tolon hantar semangkuk utk lyeen..`~

Mohamad Ridhwan Ruslan said...

wahh.. nampak mcm best :) tahniah

saffiya_aleesya @ echa said...

wahhhh dah ada menu untuk hari raya..tak tahan tul.