Thursday, October 17, 2013

Habit Suka Menyimpan Resit



Adakah anda seperti saya iaitu seorang yang sangat gemar menyimpan segala semua resit yang ada? Haha

See? Itu baru separuh yang dikeluarkan daripada purse. Belum semua, yang terselit celah-celah poket kecik. Haa, dikira banyak juga la. 

Bukan pemalas tapi asal nak buag je, fikir "Eh, resit ni ada gunanya sebagai rujukan. Ok, simpan" Simpan punya simpan, sampai beranak-pinak, akhirnya hasil seperti gambar di atas. Haha

Kebanyakkannya resit bank. Maklumlah, asyik bankin sana sini. Dulu kita taklah reti nak transfer duit guna online ni. But, sekarang dah reti. So, resit bank akan makin kurangla kan. Hekhek

Agaknya salah satu faktor menjadi seorang yang gemar menyimpan segala semua resit ialah kebesaran sesebuah purse. Makin besar sesebuah purse itu, makin banyaklah boleh di isi. Makin kecik sesebuah purse itu, makin sikitlah boleh di isi. Boleh tak macam tu? 

Akhirnya harap sahaja purse besar, tapi bukan dipenuhi duit tetapi dipenuhi resit-resit. 


13 comments:

Anonymous said...

sy smpn resit selama 3 thn, n dh ujung thn. dh abs belaja, kire bpe dh gune, hhihihihiii


hampir 7ribu gk tuh

Nasuha said...

wah...banyaknya resit...

Ummu Amar said...

hehehe..pernah jugak mcm ni dulu..bila dah beranak pinak ni dah tak kumpul sangat..yg penting2 je simpan kat fail

amanina nasuha said...

eh bagus laa tu..boleh tahu segala keluar masuk..hahha..bijakk :) first time jumpe org mcm ni..

Zara Nurhaidah said...

samaa laa.. haha

Yumida Huda said...

hehe..sm dgn hb yumida
teliti orgnya
lepas byr dia akan tengok resit tu betul or x brgn yg dibeli
pastu simpan

adrianna syaz said...

Hoho..ada geng la..sya suma resit pun sya smpan dlm beg..x buang2..

piqa da bajitos said...

sama la kita suke simpan
tapi tiap bulan memang kena update akaun
bape habis sebulan
hek

Kathy Rbain said...

banyak nyer...

seri.selaseh said...

Ada baiknye gak.. hujung bulan bleh audit bajet. Tapi nak simpan sampai berbulan2 tu cam x perlu kot.

Sy simpan gak tapi resit2 penting je cam resit peti ais, tv. Mana tau nak beli lain, ada la reference mahal ke tak.

nuyui a.k.a miss YUI said...

hobi kt sama..hihi

Sukma Haron said...

akak pun simpan jugak setiap resit lebih-lebih lagi masa belanja di bulan raya yang lalu....ada lagi simpan resit tahun lepas....

munirah rahman said...

hehe... munirah pun suka mengumpul resit jugak.. lagi satu tiket bas,,, :)