Friday, August 10, 2012

Undang-Undang Baru Untuk Adik-Adik Batch '96


Hai semua..

Sebelum aku memulakan entry aku hari ini dengan lebih panjang lebar, mehh sini baca statement di bawah. Terutama kepada adik-adik batch 96. Sila la bacanye..Hihi

Dah baca? Haa, apa pandangan korang dengan statement di atas? SETUJU atau TIDAK SETUJU? 

Begitu banyak perubahan yang akan berlaku untuk adik-adik batch '96 kite nanti. I dont know bila semua ini akan dikuat kuasakan, tetapi adik-adik semua get ready je la..Hekhek

Ada bagusnya jugak semua perubahan ini dilakukan. Tapi, mungkin tidak bagus bagi perubahan "Telefon Bimbit Dibenarkan Bawa Ke Sekolah". Seperti yang korang semua tahu, itu belum diluluskan lagi. Masih dalam pertimbangan.

Adakah perubahan ini merupakan suatu perubahan yang sukar untuk adik-adik batch '96? Mungkin bagi adik-adik yang minat belajar, minat mengikuti aktiviti lasak seperti PLKN bagi mereka ini bukan satu beban. 

Tapi tak tahulah bagi adik-adik yang tidak minat belajar, tidak minat mengikuti aktiviti seperti PLKN malah mereka minat untuk menghabiskan masa dengan 24/7 bersama handphone dan gemar melakukan kesalahan undang-undang seperti membawa kenderaan tanpa lesen dan tidak mengikut undang-undang jalan raya.

So, adik-adik batch '96.. Agak-agaknya macam mana erk reaksi muka adik-adik bila dapat tahu undang-undang seperti diatas? Adakah seperti gambar disebelah kiri atau disebelah kanan? HekHek


Apa-apa pun jangan jadikan ia satu asalan. Kalau kami, akak-akak dan abang-abang dahulu boleh sahaja, takkan adik-adik tak boleh. Mungkin ia boleh mendisiplin adik-adik. 

Have You See The Discounts On These Beauty Products? Click HERE  And HERE

8 comments:

NurSimple said...

PLKN ? Oh no !!!!!! >.<

Zura said...

smpai 6 bln PLKN...sejarah wajib lulus...

|shuhadaothman|TM said...

selamat lahir awal 6 tahun. haha. sejarah memang shu surrender.

Anonymous said...

ambik lesen 21 tahun? lagi lah ramai budak bawak kereta takda lesen. haihh menyusahkan

afiq ajwad said...

gilerr laa kpm. x kisah pn sejarah wajib lulus tu. tp knp PLKN wajib?? erghh

IliNabilah said...

sengsara nye..
PLKN 6bulan tu! i'm dying

Anonymous said...

6 bulan plkn...oh my..

Anonymous said...

actually, sejarah memang best. Tak tipu.