Thursday, December 22, 2011

Reaksi Bila Dapat Result


Klik sini dan sini dulu, Tq


Hai semua..

Haa, hari inikan result PMR keluar...So, apa macam dengan result adik-adik kat luar sana?? Wahh, mesti malam nie family belanja makan sedap-sedap sebab dapat result yang cemerlang..Kan?? Huuhuu..

Alarh, yang tak berepa nak cemerlang tu jangan sedih-sedih..Itu yang adik-adik jawab masa exam, dan itulah hasilnya.. Tak guna menyesal dengan result yang adik-adik dapat tu..Bukan boleh ubah pun result tu kalau adik-adik nangis tergolek-golek pun kan?? Hehe

Tapi biasalah, lumrah sebagai seorang pelajar.. Masa nak habis exam happy dia bukan main...Lompat sana sini, kononnya dah merdeka..Padahal result belum keluar lagi tu.. Haha

Masa result nak keluar, hati punyalah duppp dappp... Excited laaa.. Lepas tengok jew result, "Oh, Shit" "Bapak teruk result aku" "Habislah balik nie kene balun dengan mak aku" dan macam-macam lagi reaksi la..

Tapi lain pula mereka yang dapat result yang cemerlang.. "Syukur alhamdulillah" "Yeah, result aku gempak" "Yeah, balik nie dapat hadiah" dan macam-macam lagi.. Semuanya happy jew kan..

Balik rumah, siap sedialah nak jawab panggilan daripada sanak saundara bertanyakan result yang telah dapat tu.. Kalau cemerlang, "Tahniah" kalau kurang cemerlang "Takpe, usaha lagi".. Itu jew la ayatnyeee..

Inilah kehidupan seorang pelajar..Tak boleh lari dari situasi di atas..Kalau diingatkan balik, kelakar pun ade.. Hehe..

Okelah..Apa-apa pun tahniah yew untuk adik-adik semua atas result yang adik-adik dapat tu..Bagi yang cemerlang tu jangan terlampau happy sangat.. SPM ada tunggu korang tu.. Haha, belum tentu result segempak result PMR sekarang nie tau.. Dan yang kurang cemerlang, teruskan usaha oke.. Gud Luck Semua..


4 comments:

Ezad Skytech said...

haha...gambar tu agak kelakar la...:D

da habis exam biasa la..gembira kot...bila result da nak keluar..haa..baru gelabah kan...hee~

#apa2 pun tahniah adik2 yang berjaya dalam PMR 2011...:D

Diyana Ali said...

teringin nak pmr n spm balik. huhu

Selendang Merah said...

Klau masa leh patah balik sm nak jawab balik exam..hehe..nak wat yg terbaek..

SoLy SoLicious said...

lepas exa, suke je kan..bile time amik result nak gugur ase jantung