Friday, December 16, 2011

SEGMEN | Saya , Blog Pelajar IPTA 2011


Klik sini dan sini dulu, Tq





Nyatakan kenapa korang ambik jurusan tuh? Rasa menyesal tak?

Jurusan yang aku ambil untuk diploma aku ialah Sains Computer (Mulimedia) di UTM, KL.. Seriusly, aku memang minat bahagian Multimedia nie.. Sebab cita-cita aku nak jadi pelukis kartun atau apa-apa sahaja tentang Multimedia nie.. Kalau boleh nak kerja kat syarikat Upin Ipin..Hehe Tapi, course yang aku ambik nie bukan khusus untuk mereka yang meminati Multimedia..Maksud aku course nie bertumpu kepada Sains Computer dan di selitkan beberapa subjek untuk Multimedia.. So, aku tak berapa menyesal sangat laa.. At least ada juga belajar multimedia.. Walaupun sebenarnya aku memang nak amik couse Multimedia sahaja.. 

Beri sedikit nasihat buat mereka yang nak masuk U

Bab nie aku bukan mahir sangat pun..Sebab aku pun still junior lagi kat sini..Hehe.. Tapi nasihat aku, pilihlah couse yang betul-betul korang minat..Jangan salah membuat pilihan.. Memanglah kalau tersalah membuat sesuatu pilihan kali nie korang boleh ambik pilihan yang korang minat tu akan datang.. But korang tak rasa membuang masa ke? Kan lebih elok kita pilih couse yang betul-betul kita minat dan teruskan sampai dapat segulung sijil..

Yang paling penting ingat, belajar kat U nie tak sama dengan belajar kat sekolah menengah mahupun sekolah rendah.. Kat U kebanyakkannya korang kene belajar sendiri.. Dan pembelajarannya tak semudah pembelajaran di sekolah.. So, dah masuk U jangan main-main.. Tumpukan pada study.. 

Oke, thats all from me.. Harap ini dapat membantu mereka yang nak masuk U nanti..Terutama kepada mereka lepasan SPM.. Tak kesahlah korang dapat lanjutkan pelajaran kat mana pun, yang penting jangan lepaskan peluang tersebut.. Bukan semua orang dapat lanjutkan pelajaran tau.. Huuh, Bye Bye

Nak hadiah? Klik sini

12 comments:

Fendy said...

singgah dari segmen yang sama

salam perkenalan dan semoga berjaya
dalam bidang masing2....

http://fendy1302.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

Niena Sofea said...

Salam kenal ..

Niena singgah sini ye ..

Niena nak ucapkan selamat maju jaya .. =)

Niena sudah follow kamu ..

Jemput singgah ke blog Niena & komen2 ya..

(Klik iklan Churp2 & nuffnang Niena ye.. )

Jom daftar churp2 di blog Niena ,untung dengan hanya 1 klik .. Earning Churp2 lebih laju naik daripada nuffnang ..

Nazura Naa said...

jenguk kamu,,,folo dah..dari segmen yang sama..

http://pinkypinxes90yahoocom.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

HardiskHifni said...

jenguk jenguk dari blog lyssa :)

sudah follow, check out mine kalau tak keberatan ye..~

http://anotherguyscribbling.blogspot.com/

Amalina Razali said...

selamat maju jaya..:)

http://duniacontengsaya.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

~Eizny Ejan~ said...

ape yg btol 2 cik eka ehhe
good luck whatever you do ya

Eza Boom Boom :) said...

Eza singgah sini sambil golek-golek :D Julingkan mata baca entry awak. hihi...

p/s: All the best in whatever u do keh :D

zaty said...

haipp! :D
zaty singgah balas kunjungan.
follow zaty meh,hee..

oh bdk multimedia lah ni ye
best tuu..
UTM!!!sy dlu ada jugk mintak sini tpi x dpt.dpt tmpt lain.xde rezeki nk gi UTM.. apa pn goodluck eka! :)

nurulfarhana said...

Nana singgah dari segmen kak lyssa ^^

Azham Vosovic said...

Entry yg menarik...lepas ni kalau ada yang nak tau pasal jurusan ni, senang la..da ada panduan huhuu

Blog Fatin Fadhillah said...

helo2! sy dr segmen yg sama... gudluck in everything u do, kayh?

*pssst... singgah lah blog sy pulok.*

Syazwani Mazlan said...

good luck dlm stdy ye....dtg dr segmen yg sme..:)