Monday, December 5, 2011

Tonton Wayang Biar Mengikut UsiaKlik sini dan sini dulu, TqHai semua... 

Wayang?? Ada apa dengan wayang?? Ofcauselah wayang tempat orang menonton filem kan? Tak kesahlah filem baru or filem lama, yang penting wayang memang tempat tonton filem...

So, setiap cerita yang ditayangkan ada had-had umurnya yang tersendiri kan? Kanak-kanak sesuai tonton filem macam nie..Orang dewasa sesuai tonton filem macam tu.. Kita tak boleh main terjah jew nak tengok an..

Bagi korang, kanak-kanak sesuai tak untuk tonton filem yang ada unsur sex yang berlebihan or ganas or yang negatif-negatif laa.. Ofcauselah tak kan.. Kalau korang parents kepada kanak-kanak itu, korang mesti larangkan? Kanak-kanak just sesuai tonton filem yang kelakar, karton dan apa-apa sahajalah yang penting tidak mempunyai unsur-unsur seperti di atas..

Tapi semalam masa aku tonton filem Breaking Dawn [Part 1], ramai parents bawak anak-anak mereka tonton filem tu..So, korang rasa patut tak? Dah la filem tu banyak kiss sana sini.. Dan kalau korang perasan, ada beberapa babak dalam filem itu di potong..kan?

Kalau dah kanak-kanak, korang faham jewla perangainya.. Bising sana sini..Kacau orang lain nak tonton filem tu..Hilang filling aku..Haha..

Oke laa.. Kalau cakap lebih-lebih pun tak gune.. Dia orang ada parents kan? Biarlah parents mereka yang jaga mereke..Nanti cakap aku jage hal orang lain pulak an.. Hee, Oke Bye Bye

P/s: Masa tengok wayang kalau boleh tak nak duduk dekat dengan kanak-kanak..Nanti bising..Sakit telinge aku..


0 comments: