Tuesday, July 14, 2015

Cuti Raya & Balik Kampung


Assalamualaikum.


Nampaknya ramai sudah mula gerak balik ke kampung halaman masing-masing. Maklumlah, raya tinggal beberapa hari lagi. Ada yang dapat cuti raya awal, balik kampung halaman pun awal la. Gerak awal mungkin jalan tidak sesesak mana. Tapi kalau balik malam raya ke sure sesak habis. Lebih-lebih lagi mereka yang nak balik ke Utara.



Bertuah mereka yang dapat cuti raya awal. Aku kat sini masih bekerja. Khamis baru mula cuti sehingga Rabu minggu hadapan. Adalah dalam seminggu macam tu. Itu pun apply 2 hari cuti tambahan tolak cuti tahun. Hahaha

Badan kat tempat kerja, tapi fikiran dah duk fikir kampung halaman. Mood nak beraya tu tak boleh lawan mood nak kerja ni. Buat kerja sambil dengar pula lagu raya. Pehh, lagi meronta-ronta hati ni nak balik kampung. Hahaha

InsyaAllah esok lepas kerja terus gerak balik kampung Melaka. Kalau lambat nanti takut jalan sesak. Ada juga yang berbuka dalam kereta nanti. 

Korang sudah mula cuti raya? Bila balik kampung? Atau sekarang dah ada kat kampung? Hehehe.



4 comments:

AinAthirah Anuar said...

Selamat hari raya ^^. hati2 pulang ke kampung nnti

bb_nona said...

samalah, saya cuti, hari khamis nanti :(

tp x balik kampung, duk rumah family memang, tunggu mak n abah balik umrah,doakan yaaaaa

azizah green line said...

masih bkerja lagi yunk sampai pagi raya pertama...huhu

Cikna said...

Selamat hari raya.... Alhamdulillah thn ni beraya kat utara Kami balik kg ptg rabu Dan balik ke sini pagi rabu, perjalanan lancar xde jammed pun.....;-)