Wednesday, May 25, 2011

Keputusan aku muktamad :)

Assalamualaikum and selamat sejahtera semua...
^______________________^

Wahh...bersarang sudah blog ak nie..padahal baru jew vacum minggu lepas kot...hehe..soe yew..ak busy la..busy kerja..busy buat persiapan nak kenduri kat umah ak nie..*bukan kenduri kawen ak tau..hehe...and busy buat persiapan ak nak sambung belajar..padahal ak nak smbng belajar lmbt lagi kot..bulan 11..hek4..


Pade mulanya , ak memilih untuk smbng belajar kat Kolej Shahputra pade 6 Jun nie..tapi selepas ak pertimbangkan tawaran Politeknik yang ak dapat, ak memilih untuk sambung belajar kat Politeknik..ak dapat Politeknik Sultan Azlan Shah, Behrang, Perak..owkey tak??..adew orang cakap itu antara Politeknik yang terbailk..i dont know laa..tapi yang tak bestnye daftar bulan 11...aduyai..nie yang ak lemau..apesal lah lambat sangat..ak bersemangat nak sambung belajar nie...kawan-kawan ak yang lain dah selamat mendaftar kot kat IPTA or IPTS or form6 or sesetengah Politeknik yang mendaftar awal Jun nie..tak pew..sabau jew la..=='


Sebelum nie, ak memang keliru and tak pasti mane yang patut ak pilih..padahal ak bukan dapat IPTA pon..just nak pilih antara Kolej and Politeknik..itu pun susah nak buat keputusan..hehe..bukan apew, dua-dua kos yang ditawarkan memang aku minat..kos multimedia yang ditawarkan kat Kolej tu ak memang minat..lagi pun ak memang dah adew asas sikit-sikit..kos akauntansi pula yang ditawarkan kat Politeknik nie pun memang ak minat dari dulu..ikutkan ak memang nak amek kos akuan sejak ak form4 lagi..tapi tak kesampaian...alhamdulillah akhirnya ka dapat gak kos akaun..


Kat bawah nie sebagai bukti yang ak dapat tawaran Politeknik kat Sultan Azlan Shah, Behrang, Perak..manelah tau adew orang ingat ak sahaje nak reke-reke cerita..hehe




Mesti ramai yang terkejut dengan keputusan yang ak buat nie...orang yang first sekali terkejut tentulah ibu and ayah ak..yew la..sebelum nie ak yew-yew nak masuk Kolej tu..barang pun ak dah beli sikit-sikit...last-last tak jadi...tapi ibu and ayah ak memang suke kalau ak pilih Politeknik..ramai orang cakap mase depan terjamin...harap-harap begitu la..huhu..


Owkey lah..sampai cnie jew entry ak kali nie..ak harap keputusan yang ak buat nie betul...Politeknik Sultan Azlan Shah, tunggu yew dengan kehadiran ku nanti..hehe..jadi orang Perak la ak nanti...huhu.. :)


Mood:..tak saba nak tunggu bulan 11.. ^__^

2 comments:

Cik Dodol said...

congrats. ;)

Dayana AZ said...

http://www.herstoriie.com/2011/05/saat-dayana-az-rajin-untuk-review_31.html

review dah siap, sorry taw lmbt, and good luck kt sne!