Sunday, July 17, 2011

Part 1: Lelaki ohh Lelaki



^_____________________^


Tajuk yang nak dibincangkan or nak dikongsikan hari nie mengenai lelaki..Lelaki, kenapa dengan lelaki? itu bukan persoalannya sekarang..tapi persoalannya sekarang kenapa lelaki nie suka memberikan kata-kata manis dan akhirnya kata-kata itu menyakitkan hati seorang perempuan..??adakah itu memang sudah dijadikan perkara yang wajib lelaki lakukan kepada perempuan selain mengucapakan Saya Sayang Awak Sangat-Sangat.??

Pada mula-mula kenal bukan main lagi, cakap pijak semut pun tak mati kot...bukan main manis la ayatnye tu 'I Love So Much' 'Saya takkan tinggalkan awk' and macam-macam lagilah.tu masa takde ikatan ape-ape lagi tau walaupun sebagai bf perempuan tu..alarhh, lelaki bab nak mengayat perempuan nie memang kacang jew an..sesetengah perempuan tak heran pun dengat ayat-ayat lelaki tu dan sesetengah tu mudah cair dengar ayat-ayat or janji-janji manis seseorg lelaki tu...Allah s.w.t anugerahkan perempuan dengan hati yang lemah lembut..tetapi lelaki salah gunakan anugerah yang diberikan kepada perempuan..patut kew mcm tu? --' bila susah cari perempuan tu, bila senang kau tinggalkan dye mcm tu jew..Memanglah kalau tanya lelaki dia akan jawab "saya takde niat nak sakitkan hati awk..takdew niat nak mainkan perasaan awk" tapi kenyataannya kau dah memang sakitkan hati perempuan tu pun..takde niat konon?? entah-entah pada mula perkenalan mereka memang lelaki tu dah set an dalam minda dye yang "aku saja nak mainkan perassan kau sebenarnya"..ishh apew punya lelakilah mcm nie..

Kenapalah lelaki mesti buat demikan pada perempuan? bila perempuan tu dah mula sayang kau, kau buat dye mcm nie..nie ke balasan yang patut perempuan tu dapat selepas dye tolong kau macam-macam...bukan nak mintak balasan, tapi mana janji or kata-kata manis kau dulu? hanye sekadar ungkapan dimulut jew buat apa..orang gile pun boleh cakap mcm tu..--'

P/s: Kepada lelaki yang kat luar tu, kalau dah bace entry aku nie janganlah marah...aku bukan tujukan kepada SEMUA lelaki kat dunia nie...just sesetengah lelaki jew..tapi sape yang terasa tu sorry la ok..'siapa makan cili dyelah yang terasa pedasnye'

2 comments:

mustang law said...

sape makan asam dia rasa masam

^^eKaTiKaH^^ said...

@ law:..haha...tau xpew, so xyah ar makan asam an :p