Get This Wan Hazel Home Wan Hazel Profile Wan Hazel Facebook Wan Hazel Banner Get This.

Saturday, February 25, 2012

DIGIMON | Kartun Masa Zaman Sekolah


Hai semua.. Salam pagi sabtu..

SABTU Oke! Bukan JUMAAT atau pun RABU.. HEHE.. Selalunya pagi Sabtu, siaran apa yang dimainkan di televisyen?? Kalau tak tahu pergi 0n televisyen yang ada sekarang.. #kalau korang baca entry nie pagi la.. hehe.. Haa, dah tahu kan?? Apa? Drama? Aish, bukan-bukan. Itu korang pergi buka siaran astro Ria buat apa.. Maksud aku buka siaran tv1 ke, tv 2 ke atau pun tv 3. Ala, siaran tempatan punya..

HAHA.. Apelah..siaran kartunlah.. Yewla, hari sabtukan hari cuti sekolah hujung minggu. Masa-masa macam nie lah macam-macam cerita kartun bersiaran. Kartun dalam bahasa melayu tu sudah semestinya ada. Ada kartun yang bahasa cinalah, bahasa inggerislah. Bahasa Jepun and korea pun ada kadang-kadang. Tapi setakat nie aku tak pernah tengok kartun bahasa tamil.. HEHE

Oke, jom scroll bawah lagi... Kat bawah ade contoh kartun yang aku selalu tengok.. Heee
|
|
|
|
|



Siapa kat sini suka dengan kartun Digimon?? Yew, Digimon yang macam dalam gambar kat atas nie.. HEHE... Aku salah satu peminat kartun Digimon. Tak percaye? Sila percaya sebab ini fakta oke!! HAHA

Kartun nie dah lame dah disiarkan kat televisyen. Sekarang aku tak tahulah ade lagi kew tak. Digimon nie popular masa aku sekolah rendah dulu kot. HEHE.. Bila nak start jew Digimon, mulalah aku menghadap depan televisyen kat rumah tu.. Dan yang pasti, remote control aku yang pegang... HAHA.. 

So, antara banyak-banyak Digimon aku suka yang nie.....


Yang sebelah kiri namanya Chibomon dan kanannya DemiVeemon..Nie gambar masa mereka kecil lagi.. Haa, tolong cakap comel..Kalau tak aku cubit sampai lebam... HAHA... Gurauan di situ. :P

Kalau nak senaraikan, memang tak lah kan.. Semua Digimon yang ada cumill-cumill belaka.. Rasa macam nak minta pinjam seminggu jew.. HAHA..Ok. Itu mustahil lah kan.. Walaupun itu hanya karton, tapi kadang-kadang aku rasa macam real jew.. Alarh, maklumlah.. Otak kanak-kanak masa tu.. Hewhew..

Okelah.. Aku nak pergi sambung tengok cite Digimon sekejap. Ehh, bukan kat televisyen. Kat youtube sudah.. HEEE, bye bye


Terima kasih membaca (◕‿~)

3 comments:

cik ika said...

ika pown peminat digimon..dr siri 1 smpai siri last dye..tp ika lpe lak nme digimon yg ik ske..n kwn2 sek dlulu ske ejek ika dgn gelaran ikakumon~

Ezad Skytech said...

haha...digimon ye..sy pun suka tgk dulu...hee...

Ca Cik Duyung said...

ca suka time diorfang kecik2 jer sbb xcomel.bila da bertukar x comel da...hehe