Tuesday, April 16, 2013

Bila Air Tiada

 


Macam inilah rupanya bila orang marah. Rasa macam nak telan orang masa tu jugak. Huuh, angin satu badan dibuatnya.

Siapa tak angin, tengahlah syok mandi, basuh rambut, sekali air tetiba tiada. Dengan shampoo masih ada dikepala. Haa, apa lagi. Menjerit satu bangunan dengar!

Notis yang diberi adalah bertarikh semalam. Tetapi pagi ini pula yang tiada air. Haishh, tengah la bersiap-siap mahu ke kelas, perkara macam ini pula terjadi. Dugaan dugaan.

Marah-marah aku, tiadalah sampai nak pergi pejabat, mengamuk. Hanya perkataan marah sahaja yang keluar daripada mulut. 

Apa-apa pun, harap notis yang diberi mestilah kena pada masanya. Bukan apa, nanti susahkan orang lain. Nanti macam inilah jadinya. Orang marah-marah. 


 

7 comments:

miss fifi said...

haha kalau kat kawasan pedalaman, its even worse :D

SyAmSuL AnUaR said...

jangan marah2. nnti buruk muka tu mcm gmbr kt atas tu.. :p

Nieyxzha Hassan said...

Tak suka sgt bila time takde air...haru biru dibuatnya..kalau takde letrik rasanya ok lagi..kalau takde air...memang masalah besar la tu

hazwan hairy said...

haha sabr2 itu normal..haha

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

hewwwwwwwwwwwwwwwwww memang sakit jiwa kalau tak ada air, rasa tak selesa hidup kalau tak ada air... Tambah2 time tengah datang bulan.. ishhhh rasa nak hempok je pihak yg menguruskan pasal air2 ni

Masmira Masri said...

dulu slalu jd mcm ni masa kat kolej sabo jer lah mcm mana nk gi kelas kn..nyusahkn je

Nurul Aini said...

Hohoho..tensionnnn..Air dan Elektrik..keperluan tu..Kalau tak ada..susahnya rasa hidup.