Tuesday, March 9, 2021

Hobi Mengumpul Koleksi Jam Tangan G-Shock

 Assalamualaikum. Hi.


Setiap orang pasti mempunyai hobi tersendiri. Mengumpul koleksi jam tangan juga merupakan salah satu hobi. Oleh kerana terlalu meminati jam tangan berjanama Casio G-Shock, aku jadikan ia satu hobi di mana aku mengumpul pelbagai jenis dan design jam tangan G-Shock.

Ada sesetengah yang beranggapan, jam G-Shock lebih pada golongan lelaki. Ehh, salah tu. Jam tangan G-Shock mempunya pelbagai design yang menarik sesuai untuk dipakai bagi golongan lelaki juga perempuan. 

Rate harga setiap jenis jam tangan G-Shock juga berbeza mengikut function dan design. Daripada ratusan ringgit sehingga mencecah ribuan ringgit. 


So far aku baru ada 7pcs koleksi jam tangan G-Shock. Jam tangan G-Shock pertama yang aku beli pada 3 tahun lepas. Hasil duit gaji berkerja sendiri full time sebagai wedding photographer. Sesekali nak merasa beli sesuatu yang kite minat juga untuk reward diri sendiri tidak salahkan. Heee

Apa pula hobi korang? Hehehe


10 comments:

Azhafizah MN said...

Banyaknya koleksi jam. Hobi saya suka kumpul pokok bunga, itu dulu lah. Sekarang ni tak tahu nak kumpul apa. save budget buat masa ni :)

Ako Retna said...

perghhh hebat dik..
akak seketul pun x pernah try pakai G Shock...
Suka gak tgk design n warna dia...

Nina Mads said...

Wahh menarik hobi.. dh mcm hubby haha

cikguzim said...

cantik2 jam tu, sy dri dlu hanya ada 1 jam je

Cik nadya said...

wahhh, cantik2

Cik TK said...

Wahh banyak koleksi jam!

Abam Kie said...

abe kie plak suka kumpul jam yg berbeza mengikut function...

FatihahFazlin said...

wooaaahh. Berapa la total harga semua tu. Kita jenis tak minat pakai jam, tengok orang pakai je.

as samsudin said...

Hobi mahal ni...

Barracuda TSM said...

Nice Info gan, sukses selalu jangan lupa berkujung:)