Tuesday, May 26, 2015

Beza Antara Lelaki & Perempuan Pergi Bercuti


Assalamualaikum.


Betul atau tidak apa mesej yang cuba disampaikan dalam gambar di atas? Bagi aku, tersangatlah betul. Kenapa? Sebab aku sendiri pun macam perempuan-perempuan di atas. Cuma taklah guna beg bagasi. Guna beg sandang tapi ada beg tambahan 2 3 lagi. Hahaha

Beg aku tidaklah penuh dengan pakaian sahaja. Ada camera, laptop dan gajet itu ini. Kalau boleh semua nak dibawa. Hahaha. Tapi itu sekarang la, bila dah ada kereta sendiri. Sebab kalau tumpang kereta orang, takkan nak banyak-banyak beg kan?

Kalau ibu, yess beg dia dipenuhi semuanya dengan baju. Katanya baju yang lain tu standby. Lagi satu katanya, tak tahu nak pakai mana satu. Nanti kite anaknya ini jugak yang dia tanya " Eh nak pakai baju ni ke baju tu erk? " hehehe

Ikutkan susah sebenarnya bawa banyak beg ni. Susah apa? Susah nak bergerak sana sini. Tapi kalau ikutkan keluar berjalan bawa satu beg cukup. Handbag besar yang boleh letak camera, purse, charger hp, earphone. Telekung simpan siap-siap dalam kereta. Hehehe

Korang pula macam mana? Geng gegirl atau geng boboy seperti dalam gambar? Muehehe 

P/s:  Ini belum ada husband dengan anak lagi. Hahaha. 

15 comments:

Murniwati Awang said...

aik..macam betul jer..tp klu akak ni pergi satu beg..balik ber beg2..hahaha

AinAthirah Anuar said...

walaupun ain perempuan , tpi ain kategori bawah tu. hehe. kalau boleh limitkan selimit2nya nak bawak beg paling kecik. sennag nak bawak. ^^

Princess Mimi said...

Haha..Memang betul pun gmbaq tuKiki.Mimi selalu klu blik sbh bwk byk brg tpi bila nk blik ke penang lgi hnya bwk handbag dan badan shj..huhu..Brg semua dh tingl kt kg..

Nurzakiah Hanum said...

ada terbaca dalam fb

farah adila said...

hehe dh nama pun perempuan memang macam macam yg nk dibawanya . dgn bajunya, gadjet , belum masuk bpe helai tudung yg dibawanya kan . satu hari satu helai heeeee

sue sue said...

Prinsip saya..biar lebih baju! jgn xcukup baju..hahaha...xmo pakai baju recycle!masyemmmmm :P





Singgah blogwalking...:)
Nak tahu ade diabetes ke tak?Jom cek kat sini:
http://blogmummyrifqiy.blogspot.com/2015/05/tanda-tanda-diabetes-yang-anda-mesti.html

Ein Farah said...

hihi. setuju sangat! :D

FarhanahAdzlan said...

Time sekolah menengah dulu macam gambar kat atas.. Bila dh masuk umur 20-an ni selalunya macam gambaq kat bawah jee haha

Gee Lion said...

dah cuba nak kurangkan dah.. tetap dua bag jugak.. kadang2 sampai 3 bag.. satu yg jenis tarik tu, dua yang galas belakang, tiga handbag.. hehe..

Dayana Zahari said...

Dayana dah pandai pack makin sikit sejak duduk UK sebab asyik pg jalan backpacking je

safurara said...

huaaaaa tu ok lg satu, yg ada anak ni, beg tarik, beg susu, beg anak, beg territories.pengsannn~

Izzati Amira said...

lelaki ni tak kesah pakai baju yg sama dua tiga kali. tapi perempuan ni kesah.. pulak yg jenis menitikberatkan kebersihan.. pendapat saya la.. hihi

IbuNoey said...

yang ni betul sangat-sangat.hehehe..

Amanina Mads said...

memang betul gadis2 suka bawa pakaian byk2. hehe

tiga lalat said...

salam. hee sy pon dh lama x jln2 travel ;p