Thursday, May 14, 2015

Tidur Lewat & Bahaya Kurang Tidur


Assalamualaikum. 



Ingatkan masalah tidur lewat atau kurang tidur hanya masa belajar dulu-dulu. Ye la, kononnya study sampai pagi. Padahal marathon movie. Alaa, mereka yang bergelar student atau pernah bergelar student mesti faham punya. Hehehe. 

Sekarang sudah bekerja pun masih tidur lewatt. Mana taknya, kat office kerja lain, kat rumah kerja lain. Bunyi macam jaga laki dengan anak 10 orang kan? Hahaha.  Takla. Kerja di office, settlekan di office. Bila balik rumah siapkan tempahan craft + editing.

Tapi bila ada masa badan ni terasa amat penat  + mood nak buat kerja takda, balik kerja, mandi solat makan dan terus tidur. Tak fikir apa dah. hahaha. Bangun keesokkan paginya rasa segar sangat sebab dapat topap tidur lewat dua tiga hari yang lepas. 

Alhamdulillah, setakat ini hanya pernah kena symtoms sakit kepala atau migrain dan bad mood yang kadang-kadang boleh sehari suntuk.. Masalah jerawat, susah mengingat mungkin perkara biasa. Maklumlah, banyak berfikir dan berangan-angan.
Walaubagaimanapun hopefully, bahaya yang lain dijauhkan.

P/s: Orang cakap nak cantik dan sihat tidur awal. Ok malam ni tidur pukul 9.30pm. Terlalu awal ke tu? hehehe 

4 comments:

hana hadi said...

Hana paling2 awal pun 8sengah.mmg best tp trjaga la kul 11.alahai awal lagi.ngadam blog jal sambung tido trjaga kul3.sambung tido lg.hehe

Gee Lion said...

mati awal? gulp?!
tabiat dari zaman belajar, nak ubah jam biologi dlm badan ni sikit punya liat. skrg dah jadi bini orang, kena jugalah ubah sikit2.. hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

akk selalu plg awal pun kui 12..

kalau tido pkul 9 tu maknanya tak sihat la tu..hihih

YieN said...

tido lewat? ape tu?

hahaha.. takde istilah tido lewat dah lepas ade anak 2 ni :P