Thursday, June 2, 2011

Bayi baru lahir dicampak macam sampah

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua...
^_____________________________^

Harap maaf..gamba tak berapa nak clear..

Berita TV3-Cukup kejam. Seorang bayi lelaki yang baru dilahirkan, dipercayai dicampak dari tingkat lima sebuah flat di ibu negara. Kejadian berlaku jam 11.45 malam tadi. Menurut ketua polis Daerah Sentul, ACP Zakaria Pagan, ia disedari seorang penduduk yang baru pulang dari kerja. Ketika ditemui, bayi lelaki terbabit masih bertali pusat dan dipercayai baru dilahirkan. Mayat bayi itu dihantar ke Hospital Kuala Lumpur untuk bedah siasat. Gerakan mengesan individu bertanggungjawab masih berjalan. 

Yaa Allahhh!!!...masih adew lagi manusia sekejam ini..sanggup ibu bapa bayi terbabit mencampak anaknya yang baru lahir macam sampah...kesian bayi terbabit..dia tidak salah apa-apa..baru sahaja mahu melihat dunia, dia sudah dihukum sekejam itu...sungguh tragis kematian bayi terbabit...apa ibu bapa bayi terbabit tak ade akal fikiran ke buat anak mereka yang baru lahir macam ni..sedangkan haiwan pun sayangkan anaknya inikan manusia...

Sesungguhnya ibu bapa bayi terbabit akan menerima hukuman setimpalnya di dunia mahu pun di akhirat...semoga roh bayi terbabit dicucuri rahmat dan semoga dia ditempatkan dikalangan golongan orang-orang yang beriman..amin..Al-Fatihah....

8 comments:

SyedGraphiX said...

dah banyak blog da update psal ni. hehe. btw, diorang mmg binatang lahh kan. adoi.

azu said...

mak bapak gila ja wat cm gini..alahai xsanggup nengok baby comel kna buang tercampak cm gitu. klo rajin bole sggh blog azu.tq http://azumie.blogspot.com/

^^eKaTiKaH^^ said...

@SyedGraphix : ermmm..tu lah..binatang pun sayang anak...=='

^^eKaTiKaH^^ said...
This comment has been removed by the author.
^^eKaTiKaH^^ said...
This comment has been removed by the author.
^^eKaTiKaH^^ said...

@azu : betul2..memang gile parents bayi nie..inyaallah sye jengok k.. tq.. :)

SYAFIQAHSALEH said...

manusia tapi bersikap mcm binatang..sday :(

^^eKaTiKaH^^ said...

@syafiqahsaleh : betul tu..name jew manusia... :(