Friday, March 1, 2013

Kanak-Kanak Yang Banyak Bertanya

 




Selalu yang banyak bertanyakan soalan nie adik-adik atau kanak-kanak yang mahu meningkat usia. Means, dia orang dalam proses mengenali dan mahu mengetahui apa yang berlaku disekeliling mereka.

Kenapa, bagaimana, siapa, bila dan semua tanda tanya akan digunakanlah oleh mereka. Sampaikan jenuh nak menjawab soalan-soalan mereka tu. Hihi

Biasalah, nama pun kanak-kanak. Apa sahaja yang mereka lihat dan mereka tidak faham, mereka pasti akan bertanyakan soalan. Tak macam kite yang dah tua bangka, malu-malu nak tanya itu inilah. Last, tak dapat apa-apa. 

Cuba ingat semula, time kecik-kecik dulu mesti kita banyak tanyakan? Terutama pada ibu bapa kita. Mesti mereka pun penat dan pening nak menjawab soalan itu. Ialah, mana tak pening, kekadang soalan yang pelik-pelik ditanyanya. Haha

Kesimpulannya, bagi aku, kanak-kanak yang banyak tanya ini comel. Hihi.. Potpet potpet mulut mereka nak tanya itu ini. Layankan sahaja kerenah mereka nie. Dari sedang marah, sedih, boleh happy. 


 

16 comments:

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

penat layan budak2.. tp seronok

Nory Zoulkefle said...

anak2 buah nory paling banyak soalan...
macam2 dia nak tanya...
gigih jawab satu2...heheh

Nurul Aini said...

Hahaha..adik saya..alahai macam2 dia tanya..biasalah budak2, banyak benda dia nak tahu.

ciksengeh :D said...

memang betul .. macam2 diorang tanye sampaikan tak terlayan .. hehe ^_^

combi said...

bese la..bebudak..huhu..yg penting ajaran yg diterima :) .. btk sbr jgk.. hihi

yan shamba said...

hehe..budak2 mmg comel..tp kdg2 klo da mula nk mengarot da mls nk lyn :)

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

tau xpe.. kadang2 sampai satu tahap dorang tanya benda yang kita tak boleh nak jawab.. hahaha kang jawab hebat2 ni, tak faham pula dorang.. ngeeeeeeee

Mieya Atiera said...

macam kita-kita jugak waktu kecik2 dulu. Semua benda nak tahu.

NIA SI DRUMSTICK said...

kohkohkoh..nia kdg2..bantai je bg jwpn ape..asl dia diam ..nk tgk movienpon xfeeling org syik tya..

NurainSuperr said...

doodle tu comel sangat >.<

NurainSuperr said...

doodle tu comel sangat >,<

FarhanahAdzlan said...

kanak2 memang bnyak karenahnya..kot2 kita dulu2 pon camtu jugak kot hahaha tp best melayannya :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

best layan kanak2 yg suka tanya ni

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Huuuu.. Kanak2 mmg suka bertanya... Hooo

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi,kdg2 jumpa dak cmni, tak terlyn kt..huhu

Ezad Skytech said...

layankan je...jawab selagi mampu...heee~