Thursday, February 14, 2013

Sorry Kami Tidak Sambut Valentine's Day



Dipetik daripada Hadis Rasulullah S.A.W:
"Barang siapa yang meniru atau mengikuti suatu kaum (agama) lain, maka dia termasuk dalam kaum (agama) itu"

Take Note Wahai Semua Umat Islam

Baca SINI

10 comments:

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

xfaham ngan manusia2 yg tak reti bahas yg valentine ne harem..

✿A I N A A✿ said...

yang peliknyaa, masih ade umat2 Islam yg menyambutnya.. semalam kes polis serbu hotel2 kt KL.. urghhhh, dah tahu berdosa buat lg

merahitujambu said...

=)..bagus kata2 tu..

Katak Comel said...

hrm hukumnye smbut valentine day..
jgn diamalkn..
huhu

FarhanahAdzlan said...

moga2 kita dijauhkan dari meniru sesuatu yg tidak diredhai Allah :)

Ibu Lala said...

Memang x pernah sambut pun velentine day ni. Bg yg dah kawin, hari hari valentine day kan..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

say no to valentine

Nurul Alia Syuhada said...

Yeahh !! Say NOO to valentine dayy ! Hate Valentine dayy !! btw, comel doodle tuu ^^

Nieyxzha Hassan said...

Walaupun dah berapa kali ditegah still ada yang sambut..nak kata takde kesedaran..dah berlambak2 rasanya org war-warkan pasal ni..nak ikut sgt konon cam omputeh..time anniversary kawin taknak plak sambut camni..manusia..manusia

Remy hazza said...

tak payah sambut...hari2 dah penuh dgn kasih sayang....