Tuesday, November 8, 2011

Cerita Hari Raya




Hello hai hello hai semua..Hehe..Macam mana hari ini? sihat? Dah lama aku tak tanya khabar reader yang aku kasihi sekalian..huuh, dua hari blog aku menyepi lagi...Alarh, maklumlah hari rayakan...Busy kalah orang buat kenduri..Haha, bagi aku takda bezanye hari raya haji mahupun hari raya puasa..tetap busy.. 

Haa, macam mana pula dengan hari raya haji korang?? Korang raya kat mana?? As usuall, setiap kali hari raya haji aku akan raya dekat rumah sendiri jew..Lepas solat hari raya baru aku balik kampung..Maklumlah, kampung dekat jew an..Hehe

Kanak-kanak kat luar sana macam mana, banyak dapat duit raya? or tak dapat langsung? Its oklah..Raya puasa hari tu kan dah dapat banyak..hehe..aku yang dah tua bangka nie pun still dapat lagi..ala, rezeki tak boleh ditolak..
Apa-apa pun hari ini hari terakhir takbir raya berkumandang...Sayu jew hati dengar takbir raya nie..Rasa tersentuh hati ini..Dahlah takbir nie hanya berkumandang pada hari raya aja..Terasa rindu dekat arwah datuk-datuk dan nenek-nenek aku yang dah jauh pergi di sana..Hanya serangkap doa yang aku mampi kirimkan untuk mereka semua..

Oklah, kang mengalir pula air mata nie..Hehe, maklumlah hati aku nie mudah touching..Kadang-kadang tu cover juga..Takut kantoi..Haha..Belum terlambatkan untuk aku ucapkan Selamat Hari Raya Haji? Hehe, bye-bye

3 comments:

Hilmi Razali said...

hukhuk ! xdpt duet raye :(

kakyong said...

singgah dari segmen lulu..

salam aidil adha..

kim heeruul said...

raya haj dpt duit raya ke ? hihi
salam aidiladha..=)