Saturday, November 5, 2011

Macam Mana Perniagaan Nak Maju Kalau Sikap Macam Ini



Hello hello hai hai semua reader...Ehh, ada ke yang baca entry aku tengah malam nie? Ahh, apa-apa jew la...Yang penting aku nak jugak update entry malam nie..entry tidak puas hati..!!

Yup, time aku update entry nie hati aku tengah berapi-berapi macam gunung berapi yang sedang menahan dari lavanya keluar...!! Seriuslly, macam-macam bende yang buat aku angin malam nie..#Sabar tikah sabar!!

Kalau koranglah, korang angin tak bila korang dah order makan tapi tak sampai-sampai?? Sampai satu jam kot menunggu tak gak sampai-sampai makanan yang dipesan tu...Ok, boleh diterima pakai alasannya kalau pelanggan ramai...tapi ini lain...pada mulanya dia cakap maaflah order lambat sampai orang ramai..Ok, takpe..boleh tunggu sebab takde kedai lain yang buka area situ..

Tunggu punya tunggu sampai sate yang order tadi habis di makan pun tak jugak sampai-sampai pesanan tadi..Yang aku peliknya, tukang masak boleh relex berborak lagi...sedangkan pesanan aku tak sampai lagi...

Rupanya dia tak buat!! Peahh, tak ke bengang bodoh punya orang!! Buat orang tertunggu-tunggu macam tunggu buah kelapa gugur...Ingat aku nie apa nak tunggu tepacak kat meja makan tu...Kalau tak boleh masak cakaplah...Ini tidak...Dah la tak buat pesanan, lepas tu cakap macam nak memerli jew..

Ishh, kedai makan apalah macam nie...Comform kedai itu reject dari senarai list gerai untuk aku singgah makan nanti...last-last balik rumah masak sendiri..Ingatkan ibu baru nak belanja makan tadi..terus tak jadi ..

P/s: Inilah sikap peniaga melayu...Macam manalah perniagaan nak maju kalau sikap macam tak pernah berubah..

3 comments:

dinie SZ said...

sabo je laa..nanti kne kat org lain jugak confirm laa x maju sampai ke sudah

IEQAH said...

sabo yunk sabo..jom kita p panggg sedas taukee tu..ohh satay..lapaq la pulak :)

Ezad Skytech said...

huuhh...memang susah la bisnes nak maju kalau servis pun macam tu...