Saturday, January 19, 2013

BERTUKAR DOMAIN




Taraaaa, nampak doodle yang sopan duduknya itu? Nampak apa tertulis pada papan yang dipegangnya itu? Kalau tidak cukup nampak, aku nampakkan lagi 

Bertukar Domain --> www.sweetsour93.my

Alhamdulillah, berkat pertolongan beberapa tutorial daripada beberapa blogger di luar sana, akhirnya tercapai juga niat aku untuk bertukar domain kepada .my. 

Procedure yang agak panjang dan memeningkan sedikit membuatkan aku hampir berputus asa. Well, takkan nak tinggalkan sesuatu yang sudah hampir separuh jalan kita buat begitu sahaja? ohh,  tidak sama sekali.

Bertungkus-lumus aku buat, tak berganjak dari lappy sampaikan ibu aku tanya, buat apa dari tadi sampai tak bergerak. Hahaha..Nampak tak tekunnya disitu? Study pun tidak setekun itu kot. Eh? Hahahha

Berterima kasih kepada blogger NieyxzhaCyda dan Innanie atas pelawaan dan tutorial yang serba lengkap itu. Sangat membantu untuk mereka yang baru mahu bertukar kepada domain .my

P/s: Pada mulanya aku ragu-ragu sama ada nak buat or tidak. Dan sekarang akhirnya bertukar juga. Free untuk setahun dan RM20 untuk next year siapa tak mahu kan? Hee 

Klik SINI

11 comments:

✿A I N A A✿ said...

wahh tahniah ye... semua blogger sekarang pakat2 pakai domain.. suka suka suka

Pykaa Pdott said...

kira tahun depan kena bayar ke ? ke time nak daftar je kena bayar ?

SCG Owner AnirahAzuri said...

Tahniah.. sy pun mintak semalam.. tunggu dorang approve..

Florence Ayum said...

selepas 1 tahun tu , kna bayar ? saya ada juga dftar domain.. tkut kna bayar pula

CikMunBlogger said...

wah ! tahniah :D

Cikgu Ma said...

tahniah...akak pon dh tukar disember lepas ^_^

Maisarah Azmi said...

tahniah dear

sa mic said...

wah taniah ye ;)

Nurul Aini said...

tahniah..hehe..seronok kan, dah tukar.

Nieyxzha Hassan said...

Yeay!♥

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah ramai yg dh ada domain sendiri