Tuesday, October 4, 2011

Kenapa aku suka join segmen???




Pergi blog sini ade segmen ini...pergi blog sana adew segmen sana...datang singgah kat blog aku nie pun adew segmen juga..haha..sana sini penuh dengan pelbagai jenis segmen...Segmen : Jom Tambah Follower la..Segmen : Jom Tambah Traffic and macam-macam lagi laa yang ada..tapi setakat nie aku belum pernah buat segmen laa...blog baru sebatang jagung tak layak lagi untuk buat segmen... **merendah diri lebih bagus dari membanggakan diri..haha, poyos jew an :p

OK, sebab aku suka join segmen :
  1. Nak tambah lebih ramai kenalan blogger baru..  Nanti bila dah dapat kenalan baru, bolehlah kite share-share pendapat dan cerita kew atau share-share ape-ape jew..nak gosip-gosip pon boleh :p
  2. Nak naikkan traffik blog.. Bohonglah kalau korang tak terdetik dalam hati korang untuk menaikkan traffik blog korangkan?.. blogger terkenal seperti Yuyu Zulaikha pun masih mempromote blognye..nie apekan lagi blog yang biasa-biasa sahaja macam blog aku nie..hee~~ :p
  3. Nak tambah follower.. kalau dah ramai yang kunjung blog korang, mesti adew 2,4 atau 10 orang atau lebih yang mengfollow blog korangkan?? kalau dah nama segmen Jom Tambah Follower, dah comform-comform korang akan dapat ramai follower...
  4. Nak memperkenalkan blog.. Tak semua orang satu Malaysia nie tahu korang ada blogkan?? "Wehh, aku ada blog" cakap memang la senang..tapi tak semudah itukan?? dengan segmen nie secara tidak langsung dapat mengetengahkan blog korang ke alam berblogging..bukan mudah woo mau bersaing dengan blog yang lain, lebih-lebih lagi sekarang sudah ramai yang mempunyai blog..sedangkan budak sekolah rendah pun ada blog tau..apew cer??rasa tercabar tak??
Kesimpulannya, hidup sebagai blogger nie jangan sombong sangat untuk join segmen-segmen yang ada..Abg Ben pun pernah cakap, blog dye TERKENAL sampai masuk DIGI WWWOW - BLOGGER OF THE YEAR pun disebabkan adanya segmen..So, jangan lepaskan peluang yang ada OK..
Happy Berblogging Semua :)

P/s: Lepas nie nampak jew segmen terus join tau..haha :D

7 comments:

Ezad Skytech said...

tak rugi join segmen ni kan...baru la dapat kenal2 blogger yg ada kat Malaysia ni kan..:D

^^eKaTiKaH^^ said...

@ezad: haha, yup betul tu..bkn Malaysia jew..luar pun blh pew...bdw nice to meet you :D

ila said...

insyaALLah x sombong.
happy blogging

^^eKaTiKaH^^ said...

@ila: OK..happy berblogging juga..nice to meet you :)

Nisa Greennnpanda said...

btul2.. jom same2 join segmen lg eh.. kalo ade segmen br, tag la sy.. ^_^

^^eKaTiKaH^^ said...

@nisa:huhu..ok2..nnt kite sama2 mengetag erk?? :p

Mama Afifi said...

salam segmen, jemput meriahkan segmen mari berkenalan di http://halimbalqis.blogspot.com/2011/10/segmen-mari-berkenalan.html