Monday, October 24, 2011

Salah ke jelous terhadap blogger lain??



Tajuk entry aku kali nie macam tak puas hati jew an..hehe chiilex lew...itu cuma tajuk jew mehh..OK, berbalik kepada tajuk utama kita malam ini, 'Salah ke jelous terhadap blogger lain?'..

Sebenarnya tak salah pun kalau kita ada perasaan jelous terhadap blogger lain...tapi, jelous itu biar bersebab dan bertempat..janganlah tak bersebab tiba-tiba nak jelous kat blogger tu...apa salah blogger tu right?? kadang-kadang blogger tu tak salah apa-apa pun..just 'si penjelous' jew yang terlebih-lebih jelous kat blogger tu..mungkin jelous sebab blogger tu top+famous gitu an dan 'si penjelous' pula tak se'top' dan se'famous' blogger tu..

Pelbagai kemungkinan yang boleh berlaku dalam hal ini..jelous itu memang wajar kerana itu dapat menaikkan semangat kita lagi untuk mengimprovekan blog kita ini..tapi kalau jelous sampai nak maki hamun blogger tu baik tak payah la kan..buang masa jew, tambah dosa lagi ada laaa.. --'

Mungkin mereka ingat dengan maki hamun atau mengata blogger itu dapat menjatuhkan reputasi blogger itu dan sudah semestinya dapat memuaskan hati mereka..tapi mereka tak sedar perbuatan yang mereka buat itu yang akan menjatuhkan dan menurunkan pretasi blog mereka...

Apa-apa pun lebih baik kita tak perlu nak jelous lebih-lebih nie...ramai orang kata jelous lebih-lebih nie lain jadinya nanti..biarlah jelous dalam hati sahaja OK..#ok kot :P Biasalah, sikap jelous nie tak boleh lari dari sikap seorang blogger... #kot laa

P/s: Aku pun jelous jugak dekat blogger yang blognya cantik-cantik..tapi aku jadikan itu sebagai cabaran untuk aku improvekan blog aku nie..huhu korang pulak mcm mana?? :)

6 comments:

Mira Adzlia said...

yup...jeles xpe...sbb kte ley perbaiki blog kite kan...:)
tp blog kamu mmg dah cntik & entri pun best2....marilah sme2 kite maju dlm dunia blog..hehe :)

SANDRA AZWAN said...

Tak salah....;-)

smilenajah93 said...

yeah ! stuju itu ! weee ! :)

SoLy SoLicious said...

blog awak dah chantek pon ^____^

^^eKaTiKaH^^ said...

@mira & soly: hehe, xcantik mane pun la..bdw thanks ^^

Ezad Skytech said...

hee...kalau jelez sebab nak improve kan lagi blog kita...tak salah rasanya...hee~