Sunday, October 9, 2011

Tips untuk jawab exam :D



OK..hari nie aku ade exam Logic Digital..alhamdulillah, tak serumit mana tapi adew juga satu or dua soalan yang tak dapat jawab..bukan bodoh, cuma tak ingat macam mana jalan kerja nak buat jawapan tu..kalau Hubungan Etnik bolehlah hafal, tapi ini Logic Digital..jawapannya semua dalam bentuk pengiraan atau pun lukisan..**dah macam budak elektrikal pun adew --'

Satu jam pertama aku OK lagi..still menjawab soalan-soalan yang aku tahu..**tips: untuk menjimatkan masa, jawab soalan yang kita tahu dulu OK..huhu..aku paling suka soalan yang last-last, sebab sebijik macam soalan yang sebelum nie aku pernah buat...setengah jam lepas tu, OK mata aku dah start mengantuk..mana taknye, semalaman tak tidur bersengkang mata semata-mata stdy Logic...masa tu aku still boleh kawal lagi mata aku...cover wehh cover :P.. satu jam sebelum masa tamat aku terlelap sekejap, dalam 30minit or 20minit kot..aku sedar jew, lagi 15 minit masa nak tamat...so, apew lagi cepat-cepat semak jawapan aku..**tips: jangan tidur masa peperiksaan, kerana MASA ITU EMAS :P  Tapi alhamdulillah semuanya OK..semua berjawab la soalannye..**tips: jangan tinggalkan satu pun jawapan kosong..kalau tak tahu pun taram kormo sahaja..mana tahu kot-kot betul kew nanti..haha :D Apa-apa pun aku tak boleh bersenang-lenang lagi...tiga paper lagi menanti aku untuk dijawab..Hope tiga paper lepas nie aku boleh jawab macam mana aku jawab paper Logic Digital...Wish me luck OK..tq, sayanggg korang :)

P/s: Ikut semua tips di atas, insyaallah result cemerlang punya...amin :) 

8 comments:

Pendamba Mawar said...

banyaknye tips..kekeke

^^eKaTiKaH^^ said...

@pendamba: hehe...xbnyk mne pon :p

ieyza afieyna said...

tips yg berguna..

insyaallah.. yg penting bnyak kn berdoa + usaha ;)

^^eKaTiKaH^^ said...

@ieyza: yup2...doa dan usaha adalah senjata utama.. :)

Anonymous said...

kalau kami kan..kami bese jawab dari belakang dulu..hehe..sebelum buka kertas exam baca al-fatihah..

entri kamimahasiswi malaysia ditumbuk dan dikelar perompak

aimie amalina said...

heheheh
comel je cite nyeee
semoga cemerlang eh!=]

Ezad Skytech said...

hee..yang penting..penuhkan je jawapan..jangan bagi kosong..mana tahu ada yang betul ke kan..dari tak buat langsung...hee~

^^eKaTiKaH^^ said...

@anonymous: hee, terpulang jwb depan ke belakang, janji jawab.. :)

@aimie: hehe, xdew comel mne pun...bdw tq ^^

@ezad: hehe, betul tu betul... ^^